Inspectie draagt Nikkie Plessen-onderzoek over aan Zweden

Nikkie Plessen gaat internationaal. De Inspectie Leefomgeving en Transport draagt het onderzoek naar de chaos in haar privéjet over aan Zweden. “We vragen hen om maatregelen te nemen.”

Nikkie Plessen © RTL

De manier waarop Nikkie Plessen zich gedraagt in haar privéjet valt niet bepaald in goede aarde. Ze heeft vorige week tijdens een vlucht naar Ibiza haar zoontje bij papa op schoot achter het stuur gezet voor een foto op Instagram, waar de CO2-spuwer van RTL Boulevard graag opschept over haar luxeleven.

Onderzoek afgerond

Luchtvaartjournalisten en universitair docenten spreken er schande van dat Nikkie zich zo onverantwoordelijk gedraagt. Het is in het verleden namelijk wel eens gebeurd dat een kind per ongeluk een vliegtuig van de automatische piloot heeft gehaald, waarna het vliegtuig neerstortte en er 75 mensen kwamen te overlijden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kondigde direct een onderzoek aan, hoewel Nikkie en haar man Ruben Bontekoe het allemaal maar gezeik van pseudo-experts vinden. Dat onderzoek is nu al afgerond.

Zweden neemt over

Wat blijkt er uit het onderzoek van de ILT? “De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft een kort onderzoek uitgevoerd. Het blijkt te gaan om een vlucht in het Spaanse luchtruim met een vliegtuig dat in Zweden is geregistreerd en door een Zweedse luchtvaartmaatschappij wordt geëxploiteerd.”

Het is dus de verantwoordelijkheid van Zweden. “Deze luchtvaartmaatschappij staat onder toezicht van de Zweedse luchtvaartautoriteit. Daarom zal de ILT de Zweedse luchtvaartautoriteit vragen om nader onderzoek te doen en maatregelen te nemen.”

Onhandig

Nikkie’s gedrag is overigens ook afgekeurd door Luuk Ikink, de grote ster van RTL Boulevard. “Ik las dat verhaal en ik weet niets van luchtvaart, dus het zal allemaal wel kloppen wat hij (haar man Ruben, red.) zegt, maar ik kan me ook wel voorstellen dat je denkt van: moet dat wel, zo’n zoontje op schoot? Het is misschien wel een beetje link ofzo.”

Collega Rob Goossens: “Als ik dat paneel zie, dan raak ik al in blinde paniek, omdat ik denk: je zal maar op het verkeerde knopje drukken.”

Tweet

De tweet waarmee de rel over Nikkie’s privéjet begon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Nikkie Plessen snel weer naar Nederland vliegt om aan te schuiven in RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen