‘Marco Borsato niet naar gevangenis, zelfs als hij schuldig blijkt’

Het is niet waarschijnlijk dat Marco Borsato naar de gevangenis moet als hij schuldig blijkt van seksueel misbruik bij een minderjarig meisje, denkt Privé-ster Jan Uriot. “Hij heeft z’n straf al gehad.”

Marco Borsato © YouTube

Telegraaf-journalist John van den Heuvel sluit niet uit dat zowel Ali B als Marco Borsato voor jaren achter de tralies verdwijnen, maar zijn collega Jan Uriot denkt daar heel anders over. “Ik geloof daar helemaal niet zo erg in”, zegt de sterjournalist van Privé in zijn eigen rubriek Wat Vindt Jan.

Niet de bak in

Jan heeft het idee dat Marco al genoeg gestraft is, omdat zijn hele muzikale carrière volledig aan diggelen ligt. “Stel je voor dat er wél foute dingen geconstateerd worden en het allemaal wel fout is, dan zal zo’n rechter toch mee laten wegen dat de man z’n carrière helemaal naar de klote is en dat hij dus eigenlijk helemaal niks meer kan doen.”

Dan zal geen rechter hem ook nog eens de bak in gooien, verwacht Jan. “Hij heeft z’n straf al gehad zo’n beetje en dat wordt meegewogen. Ik geloof dus niet zo snel dat hij in de gevangenis komt.”

Vrij snel

Marco en de andere Voice-sterren vinden het vervelend dat het onderzoek van het OM zo lang duurt, maar dat vindt Jan wel meevallen. “Er zijn zaken waarbij het soms wel twee of drie jaar duurt voordat het OM klaar is met het onderzoek, dus ik vind het vrij snel nog hoor.”

Het OM gaat het Voice-onderzoek met hoge prioriteit behandelen: “Ook het feit dat deze zaken in landelijke media breed worden uitgemeten en diverse personen met hun naam aan strafbare feiten gekoppeld worden, maakt dat het gewenst is dat de politie spoedig onderzoek doet, waarna het OM een standpunt in kan nemen met betrekking tot de bewijsbaarheid van het vermeende misbruik.”

Foto van Marco

Marco dook gisteren plotseling op met een vrolijke foto op de Insta-pagina van een bedrijf dat haardvuren verkoopt. Die foto werd niet veel later offline gehaald:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Marco Borsato al genoeg geboet heeft, ook als blijkt dat hij inderdaad een minderjarig meisje heeft misbruikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen