Geert Wilders geeft Erica Meiland antwoord op prangende vraag

Erica Meiland is naast haar tv-werk voor SBS 6 vooral druk als islamcriticus. Ze krijgt daarin bijval van PVV-leider Geert Wilders, die haar vanochtend antwoord gaf op een prangende vraag.

Erica Meiland en Geert Wilders © RTL, NPO

Hoewel de Meilandjes bijna ten onder zijn gegaan aan de boerka-rel, blijft Erica Meiland gewoon haar kritische mening over de islam ventileren. Ze vult haar Twitter-pagina de hele dag door met allerlei berichtjes en filmpjes over deze godsdienst. Het gaat voor een groot deel om retweets van politici als Geert Wilders en Filip Dewinter.

Hoofddoek

Erica deelde in het weekend bijvoorbeeld nog een cartoon van een klein jongetje dat naast zijn moeder met hoofddoek zit. “Wat gebeurt er als je het niet meer wilt dragen?”, vraagt hij.

Zij daarop: “Eerst zal je vader me in de buik schoppen. Mijn familie zal me afstoten en mijn vrienden zullen mij haten. Nadat ik gestenigd ben zal Allah mij in de hel verbranden.”

Al met al maakt Erica er dus niet bepaald een geheim van waar ze staat in het politieke debat.

Islamisering

Erica plaatste gisteren een filmpje dat door de Vlaamse politicus Filip Dewinter is verspreid. Daarop zijn veel biddende mannen te zien. “Marrakech? Istanbul? Tanger? Mekka? Nee, gewoon de Europese hoofdstad Brussel gisteren, op een doordeweekse maandag… #islamisering #omvolking”, schrijft hij.

Ongelooflijk, vindt Erica het. Zij schrijft bij het filmpje: “Waar zijn de vrouwen?”

Geert geeft antwoord

Geert Wilders heeft die vraag van Erica vanochtend beantwoord op zijn Twitter-pagina. “Waar zijn de vrouwen Erica? Dat bepalen de mannen.”

Hij plaats vervolgens een citaat: “‘De mannen zijn de toezichthouders over de vrouwen omdat Allah de één boven de andere bevoorrecht heeft… En wat betreft hen waarvan jullie ongehoorzaamheid vrezen: vermaan hen, negeer hen en sla hen.’ (Koran, Soera 4:34).”

Tweet

Geert heeft zijn tweet inmiddels verwijderd. Die van Erica staat nog wel online:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onhandig dat Erica Meiland dit soort uitspraken doet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen