Nikkie Plessen onder vuur, laat 7-jarig zoontje privéjet besturen

Nikkie Plessen ligt behoorlijk onder vuur omdat ze haar 7-jarige zoontje achter het stuur van haar privéjet heeft gezet. Volgens luchtvaartjournalist Menno Swart is dit ‘levensgevaarlijk’.

Nikkie Plessen © RTL, Instagram

Het is voor Nikkie Plessen zo ongeveer een sport om elke maand zo vaak mogelijk op en neer te vliegen naar Ibiza. De CO2-spuwer van RTL vloog ook gisteren weer naar het Spaanse eiland toe, maar haalde tijdens de vlucht extreem gevaarlijke capriolen uit. Althans, dat stelt de bekende luchtvaartjournalist Menno Swart.

7-jarige piloot

Nikkie, die graag te koop loopt met haar poenerige leven en haar kinderen gebruikt als wandelende paspoppen om haar modemerk te promoten, zette tijdens de vlucht haar 7-jarige zoontje achter het stuur. Leuk voor de foto op Instagram, maar volgens Menno is dit uiterst gevaarlijk voor het luchtvaartverkeer.

Menno twittert dat dit gedrag absoluut niet kan. “Levensgevaarlijk! Ruben Bontekoe (echtgenoot Nikkie Plessen) laat zijn zoontje Alain een CitationJet CJ3 besturen Het kan fout aflopen, zoals in 1994. Rus liet zoon sturen, die schakelde auto-piloot uit en Airbus crashte.”

Brevet afpakken?

De trouwe volgers van Nikkie weten dat het absoluut niet voor het eerst is dat haar zoontje achter het stuur kruipt. Zelf wijst Menno ook op een Instagram-foto van twee jaar geleden, toen zoontje Alain al piloot speelde op 5-jarige leeftijd.

Menno kan zijn ogen niet geloven. “Hoeveel ‘vlieguren’ heeft Alain, de zoon van Ruben Bontekoe en Nikkie Plessen? Twee jaar geleden mocht hij van zijn vader ook al de CJ3 besturen. Levensgevaarlijk! 🛩”

Hij vraagt Inspectie Leefomgeving en Transport om in te grijpen. “Wat doen we met Ruben? Brevet afpakken?”

Nikkie boos

Doron Sajet, luchtvaartverslaggever van NH Nieuws, vindt het ook onverantwoordelijk. “Het kind zit hopeloos in de weg als er zich een noodsituatie voordoet of er een veroorzaakt”, zegt hij.

Vliegtuigliefhebber Peter: “Het maakt mijn inziens niet uit of de auto-pilot aan staat, wie er nu werkelijk aan het stuur zit: dit kan echt niet! Dat kind hoort daar niet. Diegene die dat toestaat hoort daar derhalve ook niet!”

Nikkie is overigens absoluut niet blij met de bemoeienis van Menno en heeft hem direct geblokkeerd op Instagram. “De boodschap is zeker bij Tante Nikkie aangekomen door mijn Insta-story”, zegt de journalist.

Tweet

De tweet van Menno:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onverantwoordelijk dat Nikkie Plessen haar 7-jarige zoontje achter het stuur zet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen