Nikkie Plessen en man flink over de zeik: ‘Allemaal pseudo-experts!’

Nikkie Plessen en haar man Ruben Bontekoe zijn flink over de zeik vanwege alle kritiek die ze hebben gekregen op de chaos in hun privéjet. “Het zijn allemaal pseudo-experts!”, klinkt het.

Nikkie Plessen © RTL, Instagram

Er is flinke kritiek op het feit dat Nikkie Plessen vorige week haar 7-jarige zoontje Alain bij papa achter het stuur van hun privéjet heeft gezet, terwijl ze onderweg waren naar Ibiza. De CO2-spuwer van RTL Boulevard werd er direct op aangesproken door de bekende luchtvaartjournalist Menno Swart, waarna ze de bewuste foto gelijk offline haalde.

Levensgevaarlijk

Inmiddels liggen Nikkie en haar man Ruben Bontekoe onder het vergrootglas van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Zij gaan onderzoek doen naar de chaos in hun privéjet. Terecht, vindt Joris Melkert, universitair docent lucht- en ruimtevaarttechnologie. “Je moet kinderen niet achter het stuur van een vliegtuig zetten.”

Joris zegt dat kinderen in de cockpit echt levensgevaarlijk zijn. Hij wijst op een Aeroflot-incident uit 1994, toen een kindje per ongeluk de automatische piloot uitzette. “Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat het vliegtuig gewoon is neergestort. Er zijn toen 75 mensen overleden.”

Pseudo-experts

Het lijkt Nikkie en Ruben mateloos te irriteren dat zij worden aangesproken door het gewone gepeupel. Ze halen hun neus op voor de luchtvaartjournalisten en universitair docenten die kritiek uiten. “Ik ga verder niet in discussie met allerlei ‘pseudo-experts’ op social media”, briest hij in een reactie aan haar programma RTL Boulevard.

RTL Boulevard, dat heeft gewacht met het verslaan van dit relletje tot er een reactie van Nikkie lag – de showrubriek houdt voortdurend de hand boven haar hoofd, geeft Ruben uitgebreid de ruimte om te reageren. Zijn reactie is integraal online gezet door het programma.

Vliegbrevet

Ruben vindt het schaamteloos dat wordt geopperd om zijn vliegbrevet af te pakken. Hij is namelijk een heuse toppiloot. “Ik heb zo’n 20 jaar mijn vliegbrevet en heb in die periode tegen de 1500 vluchten gemaakt zonder enig incident of zelfs enig rapport. Ik neem vliegveiligheid uitermate serieus en hou mij altijd aan alle veiligheidsregels.”

Zijn vliegtuig mag worden bestuurd door één piloot, zegt Ruben. Toen zijn zoontje bij hem op schoot zat, werd het vliegtuig bestuurd door een co-piloot, vervolgt hij. “Toen de foto werd genomen had mijn collega de controle over het vliegtuig.”

Andere regels

Gewone mensen hebben volgens Ruben helemaal geen idee hoe een privéjet werkt. Daar mogen kinderen namelijk gewoon in de cockpit zitten, legt hij uit. “De betreffende vlucht was een privé-vlucht. Daarvoor gelden andere regels dan een commerciële vlucht. (…) Ik vlieg ook geregeld alleen met mijn zoon of dochter naast mij.”

Hij vervolgt: “Ik heb mijn zoontje enkel even heel kortstondig op schoot genomen voor een foto. Mijn collega had op dat moment de controle over het vliegtuig. Daarna is mijn zoontje weer achterin de cabine gaan zitten en heb ik de controle over het vliegtuig weer overgenomen.”

In gesprek

Ruben staat alleen open voor een gesprek met de Inspectiedienst voor de Luchtvaart, maar dus niet met al die ‘pseudo-experts’. “Ik heb gelezen dat de Inspectiedienst voor de Luchtvaart deze foto zal bestuderen. Mochten zij van mening zijn dat ik wel een vliegregel heb overtreden dan zal ik dat zeker van ze vernemen en dan gaan wij in gesprek.”

“Uiteraard sta ik open voor iedere suggestie van het bevoegd gezag voor het verbeteren van de vliegveiligheid. Daar zijn zij voor”, zegt hij.

De hele reactie van Ruben kunt u lezen bij Nikkie’s clubhuis RTL Boulevard.

Instagram

Zelf zit Nikkie ook wel eens achter het stuur van haar privéjet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Of er nou wel of geen vliegregels zijn overtreden: hoort een 7-jarig kind thuis in de cockpit van een vliegend vliegtuig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen