Duncan Laurence afgekraakt door Eurovisie-ster: ‘Achterlijke foto’s!’

Duncan Laurence krijgt een hoop drek over zich heen gestort door Getty Kaspers, die in 1975 het Eurovisie Songfestival won met het liedje Ding-a-dong. “Duncan, Duncan, waar is die man?!”

Getty Kaspers en Duncan Laurence © RTL, NPO

Getty Kaspers vindt dat Duncan Laurence de afgelopen weken te onzichtbaar was rondom het Eurovisie Songfestival. Het lijkt wel alsof hij zich inmiddels te goed voelt voor het liedjesfestijn, vindt de oud-zangeres. “Duncan? Duncan? Waar is die man?”, vraagt ze zich geprikkeld af in weekblad Privé.

Achterlijke foto’s

Het stoort Getty mateloos dat Duncan schittert van afwezigheid. “Die jongen heeft voor ons land gewonnen, dus dan is het de bedoeling dat je af en toe je gezicht laat zien. Zeker in deze tijd van het jaar en een stuk meer dan hij tot nu toe heeft gedaan. Hoe hij zich opstelt is in die positie gewoon niet juist.”

Duncan en zijn fanbase zijn gewoon onbeschoft, lijkt Getty te willen zeggen. “Als ik dat soort dingen roep, krijg ik zijn fans direct over me heen. Ik zie hem alleen maar achterlijke foto’s op Facebook plaatsen in plaats van dingen doen die er echt toe doen. Doe toch gewoon normaal, denk ik dan.”

‘Ik liep weg bij Jan Smit’

Getty is ook niet echt enthousiast over Songfestival-commentator Jan Smit. Ze vindt het jammer dat hij haar een paar jaar geleden niet herkende tijdens een borrel. “Hij vroeg: ‘Wie bent u mevrouw?’ Ik antwoordde: ‘Ach jongen, het is allemaal niet zo belangrijk. Ik heb alleen maar het Songfestival gewonnen in 1975.’ Vervolgens liep ik weg.”

Een echte Songfestival-kenner is Jan dus niet, aldus Getty. Iemand als zijzelf zou veel beter in het commentaarhokje passen, denkt ze. “Er is in het verleden weleens geopperd om mij daar neer te zetten, maar het is er uiteindelijk nooit van gekomen.”

Zieke moeder

Het is niet voor het eerst dat Getty zich zo pittig uitlaat in de media. Ze werd in 2017 bijvoorbeeld stapelgek van inzending OG3NE, omdat ze het toen constant over hun zieke moeder hadden. Zij overleed na het liedjesfestijn. “Misschien moeten ze niet al te veel nadruk op hun zieke moeder blijven leggen!”

Een jaar later pleitte ze in de media voor het aftreden van Jan Smit als commentator. “Hij vindt een liedje mooi, of niet. Daar blijft het bij. Hij uit zich niet zoals Cornald. Cornald is Mister Songfestival. Die is onvervangbaar. Maar Jan…”

Foto

Duncan en zijn volgens Getty ‘achterlijke’ foto’s:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen