Peter van der Vorst wil nog steeds fuseren met Talpa: ‘Heel onhandig’

Peter van der Vorst wil nog steeds dat zijn RTL gaat fuseren met Talpa. Althans, dat heeft de contentdirecteur zes dagen geleden, vlak voor de twee laatste schandalen rondom Talpa, gezegd.

John de Mol en Peter van der Vorst © William Rutten, Michel Schnater

Al sinds het uitbreken van de misbruikrel rond The Voice of Holland zijn alle ogen gericht op de aanstaande fusie tussen RTL met Talpa, want gaat die er nog wel komen? Wil RTL nog wel geassocieerd worden met Talpa? Peter van der Vorst was behoorlijk aan het stamelen toen hem in januari werd gevraagd of hij John de Mol nog wel vertrouwt.

Wil RTL nog wel?

Inmiddels ligt niet alleen Talpa-baas John, maar ook zijn zoon Johnny de Mol al geruime tijd onder vuur. “Als ik aandeelhouder zou zijn van RTL, dan zou ik heel goed gaan nadenken: wil ik nog zakendoen met Talpa?”, zei journalist Stefan de Vries onlangs nog in de talkshow van Jinek. “Er komen zóveel lijken uit de kast bij die familie.”

Het lijkt erop van wel. Peter van der Vorst gaf afgelopen vrijdag een toespraak bij een Videoland-evenement en zat zich op het podium helemaal te verkneukelen over de aanstaande fusie met Talpa. Er wordt nog gewacht op toestemming, maar als het aan Peter ligt kan het allemaal niet snel genoeg gaan.

Peter enthousiast

Peter is echt razendenthousiast. “Samen kunnen wij tegen die buitenlandse concurrentie één grote sterke vuist gaan vormen, want samengaan betekent meer lokale Nederlandse content op Videoland én er komen heel veel meer middelen vrij om fors meer te investeren in lokale Nederlandse content.”

En na afloop tegen het AD: “We hopen uiteraard dat het doorgaat. (…) We kunnen nog veel harder groeien door die fusie om echt die vuist te kunnen maken. We kunnen ook meer Talpa-content plaatsen en door de fusie hou je geld over op bepaalde fronten en dat kun je verder investeren in bepaalde content.”

Twee nieuwe schandalen

Een belangrijke kanttekening is dat Peter deze uitspraken vorige week vrijdag, twee Talpa-schandalen geleden, gedaan heeft. Inmiddels heeft Johnny de Mol nóg een beschuldiging aan zijn broek hangen, namelijk van drogeren en seksueel misbruik, en wordt dé grote Talpa-ster Johan Derksen onderzocht door het OM.

Angela de Jong zegt in de AD Mediapodcast dat ze een fusie afraadt. “Ik vond dat het pleidooi van Stefan de Vries best wel hout sneed. Ga je zelf zo makkelijk een verbond aan met iemand die 25 rechtszaken heeft lopen en die de spin in het web is van een heel groot MeToo-schandaal, omdat hij de producent was van het programma?”

Geen logische partner

Talpa is gezien alle schandalen geen logische partner, vindt Angela. “Neem Winston, z’n zoon heeft een aanklacht van poging tot doodslag boven z’n hoofd hangen en in ieder geval huiselijk geweld… Ja, dat is niet de meest voor de hand liggende partner denk ik om je als keurige familiezender mee te verbinden, toch?”

Ze besluit: “Ik zou als ik Peter van der Vorst en Sven Sauvé was me nog drie keer op m’n achterhoofd krabben of ik nog met die partij in dienst wil. (…) Misschien trekt De Mol zich wel terug naar aanleiding van wat er allemaal nog naar buiten komt. Dat zou natuurlijk ook kunnen. Dat het bedrijf wel fuseert, maar zonder hem.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen