Peter van der Vorst: ‘Of ik John de Mol nog vertrouw? Ehhhh…’

Peter van der Vorst bleef gisteren secondenlang stil toen hem in de talkshow van Beau van Erven Dorens werd gevraagd of hij John de Mol nog wel vertrouwt. “Ehhhh…”

Peter van der Vorst © RTL

RTL 4 is enorm in de problemen gekomen door grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. Het programma werd tot en met 2019 geproduceerd door John de Mol. Hij zegt aan het begin van 2019 op de hoogte te zijn gebracht van seksueel wangedrag door Jeroen Rietbergen, zijn toenmalige zwager. Dat hield hij geheim voor RTL.

Peter teleurgesteld

Peter van der Vorst, de contentdirecteur van RTL, vindt dat niet kunnen. “John de Mol heeft bevestigd aan Sven Sauvé (de algemeen directeur van RTL, red.) dat hij het incident met Jeroen Rietbergen niet gemeld heeft. (…) Wij hadden dit moeten en willen weten”, zei hij gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Jeroen kreeg een tik op de vingers, maar mocht ondanks zijn wangedrag bij The Voice gewoon aanblijven als bandleider. “Als wij hiervan hadden geweten, dat de bandleider van The Voice zeer ongepaste apps stuurt naar kandidaten van het programma, was hij ontslagen.”

Is er nog vertrouwen?

Peter werd in 2015 multimiljonair toen hij zijn productiebedrijf Vorst Media verkocht aan John, maar hoe is de relatie tussen beide heren op dit moment? Telegraaf-journalist Wouter de Winther aan tafel bij Beau: “Heb je nog vertrouwen in John de Mol?”

Dan zorgt Peter voor ongemakkelijke televisie. “Ehhh”, begint hij. Na enkele seconden: “Nou, het is best even een ongemakkelijke situatie natuurlijk, maar… Vertrouwen in zijn creativiteit en vakmanschap: absoluut. Het is natuurlijk een van de grootsten ter wereld, maar wat er op de werkvloer is misgegaan en wat we vandaag ook zien in het bedrijf… Daar moet wel wat veranderen.”

Gaat fusie door?

Wouter vraagt zich af of RTL nog wel verder wil met Talpa. “Jullie gaan fuseren toch met dat bedrijf van hem?”

Beau: “Heb je daar nog wel zin in?”

Peter: “Dat is de bedoeling. Ehhh, nou ja, weet je. Heel eerlijk: we zitten in zo’n orkaan deze week dat ik daar nog niet echt mee bezig ben geweest. Ik ga er ook niet eens over. Maar er moeten wel wat gesprekken gevoerd worden met elkaar natuurlijk.”

Wouter: “Staat het op losse schroeven nu?”

Peter: “Nee.”

‘Het is niet aan mij’

Wouter: “Er is nogal wat gebeurd. Het gaat hier over vertrouwen, je hebt het ook een paar keer genoemd dat hij dingen niet heeft doorgegeven. Het is een fusie, maar het is eigenlijk een overname, dus je bent straks verantwoordelijk voor alles wat daar gebeurd is. (…) De fusie stond volgens mij voor het eerste halfjaar van dit jaar gepland.”

Peter: “Wij wachten nog op toestemming of de fusie überhaupt kan doorgaan.”

Wouter: “Dan is het toch een legitieme vraag of je door wil gaan, terwijl er nog zoveel onbekend is?”

Peter: “Het klinkt flauw, maar dat is ook niet aan mij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol zweeg tegen RTL over wangedrag bij The Voice. Is hij een onbetrouwbare partner?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen