Talpa stopt niet met Vandaag Inside, dwingt mannen wel tot excuses

Vandaag Inside, de grootste kijkcijferhit van Talpa, wordt niet van de buis gehaald. Wel dwingt het mediabedrijf de mannen om hun excuses aan te bieden voor hun controversiële uitspraken.

Vandaag Inside © SBS 6

Johan Derksen heeft dinsdag in Vandaag Inside op lacherige wijze opgebiecht dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een grote kaars. Na enorme ophef in de media veranderde hij zijn verhaal een avond later. Nu beweert hij de kaars niet in de vrouw te hebben gestopt, maar tussen haar benen te hebben gezet.

Niet van de buis

Het Talpa van John de Mol zegt ‘ferm afstand’ te nemen van het verhaal van Johan en ‘de manier waarop dit precaire onderwerp de afgelopen dagen is behandeld’. Toch wordt Vandaag Inside niet van de buis gehaald. “Het overhaast stoppen van het programma draagt niet bij aan een oplossing”, zegt een woordvoerder.

Het lijkt er echter op dat een tv-exit van de heren ook niet helemaal wordt uitgesloten. “In afwachting van het verloop van deze belangrijke discussie zullen wij ons beraden op eventuele verdere stappen.”

Verplicht excuses

Talpa heeft de mannen van VI verplicht om hun excuses aan te bieden. “De kwestie is in niet mis te verstane woorden besproken. Johan, René en Wilfred hebben erkend dat zij dit volstrekt verkeerd hebben aangepakt. Onze conclusie is dat een welgemeend en oprecht excuus noodzakelijk is.”

Dat gaat dan ook gebeuren, aldus het mediabedrijf. “De mannen delen die mening en hebben aangegeven dat zij dit vanavond live in het programma gaan doen.”

Klap in gezicht

Eén ding is volgens Talpa zeker: VI is te ver gegaan. “Het is volstrekt ongepast om dit thema, dat zo extreem gevoelig ligt, in een lacherige sfeer te benaderen. Voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag moet dit een klap in het gezicht zijn geweest.”

“Een stap terug in de tijd, waar juist de laatste periode eindelijk meer aandacht aan deze problematiek werd geschonken.”

Twee versies

Johans twee versies van het kaarsverhaal:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn de excuses van Johan Derksen bij voorbaat niet al ongeloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen