‘Johnny de Mol kan fusie RTL en Talpa ernstig in gevaar brengen’

Johnny de Mol kan eigenhandig de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa in gevaar brengen, denkt BNR-journalist Stefan de Vries. “Er komen zóveel lijken uit de kast bij die familie.”

Johnny de Mol en Stefan de Vries © SBS 6

De heersende mening over Johnny de Mol lijkt een beetje te kantelen nu de heftige aangifte die Shima Kaes tegen hem heeft gedaan is uitgelekt. Haar verhaal is buitengewoon shockerend en wordt volgens het tijdschrift HP/DeTijd ondersteund door talloze foto’s, medische dossiers en getuigeverklaringen.

Lijken uit de kast

Stefan de Vries, Europa-correspondent voor BNR Nieuwsradio, denkt dat de maat nu een beetje vol is. “Als hij nou wél schuldig is dan is die hele familie De Mol… Dan wordt het wel eens tijd dat die gewoon verdwijnen. Er komen zóveel lijken uit de kast bij die, ja, het is eigenlijk de koninklijke mediafamilie van Nederland”, zegt hij in de talkshow van Eva Jinek.

Het brengt volgens hem ook de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa in gevaar. “Als dit waar is dan lijkt me dat toch een heel groot probleem voor de familie en ook voor de Hilversumse media en ook voor deze zender, want RTL 4 wil fuseren met Talpa.”

Fusie in gevaar?

De fusie tussen RTL en Talpa zou dit jaar moeten rondkomen. “Dat gaat niet helemaal zoals gewild, maar het lijkt me dat de directie van RTL toch wel drie keer achter zijn oren zal krabben of ze nog met deze familie in zee stappen, áls die feiten waar blijken”, aldus Stefan.

Hij vervolgt: “Ik vind het opmerkelijk dat deze familie die zoveel macht heeft, dat er zoveel schandalen zijn die op bepaalde manieren naar boven komen, bijvoorbeeld door Tim Hofman… Het is een zakelijk gevaar. Als ik aandeelhouder zou zijn van RTL, dan zou ik heel goed gaan nadenken: wil ik nog zakendoen met Talpa?”

Zakelijk probleem

Stefan denkt dat er een ‘zakelijk probleem’ dreigt voor RTL. En hij is niet de enige die dat denkt. Angela de Jong hintte daar eerder ook al op: “Er staat een fusie op stapel tussen SBS en RTL, waar ik ook benieuwd over ben. Daarvan kan de een ook zeggen: ‘Met zo’n bedrijf willen we helemaal geen zaken doen.’”

RTL’s tv-baas Peter van der Vorst bleef medio januari secondenlang stil toen hem in de talkshow van Beau van Erven Dorens gevraagd werd of hij John de Mol nog wel vertrouwt. En op de vraag of hij nog wil fuseren: “Er moeten wel wat gesprekken gevoerd worden met elkaar natuurlijk…”

Radiozenders

Volgens radiokenner Patrick Kicken speelt in dit verband ook nog mee dat er mogelijk een veiling van FM-frequenties aan zit te komen. Dat kan de fusieplannen behoorlijk onder druk zetten, schrijft hij in zijn column.

“Want als de FM frequenties over twee jaar niet meer zeker zijn, wat is dat hele radiobedrijf van John de Mol dan nog waard?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het slechte imago van Talpa na een fusie ook RTL kan besmetten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen