Patty Brard reageert op snoeiharde kritiek Jaimie Vaes

Patty Brard reageert op de snoeiharde kritiek van Jaimie Vaes op de partijdigheid van Shownieuws. “Het is niet dat ik voor de een of voor de ander ben, ik ben eigenlijk altijd voor de vrouw.”

Patty Brard en Jaimie Vaes © Shownieuws

Shownieuws is berucht vanwege de vele deskundigen die met een dubbele pet aan de desk zitten. Jorik Scholten (Lil Kleine) wordt al tijden de hand boven het hoofd gehouden in het programma en dan met name door Bram Moszkowicz, de vader van Joriks manager Nathan Moszkowicz. Patty Brard fungeert ondertussen als spreekbuis van Joriks vriendengroep.

Shownieuws reageert

De meermaals door Jorik mishandelde Jaimie Vaes ervaart die houding van Shownieuws als een klap in haar gezicht, vertelde ze gisteren in de talkshow Khalid & Sophie. “Ik weet niet of het is omdat ze ergens verweven in zijn of dat het gewoon vriendjespolitiek is, maar het is allemaal al zwaar genoeg.”

Wat vinden ze hiervan bij Shownieuws? Het programma reageerde er gisteren op, maar bracht op geen moment de optredens van Bram ter sprake. Ze deden net of Jaimie’s kritiek alleen te maken heeft met de uitzending van vorige week, toen Patty ontplofte na kritiek van collega Bart Ettekoven op Joriks sorryfilmpje. “Jij moet even je mond dichthouden!”, krijste ze.

Selectief geluisterd

Bart denkt dat Jaimie vorige week selectief geluisterd heeft. “Ik denk alleen maar: volgens mij heeft ze of met het geluid uit of het met het geluid aan en uit gekeken, want ik heb heel duidelijk gezegd dat ik er niets van geloofde van die video. Patty heeft gezegd dat ze blij is dat hij nu in elk geval hulp is gaan zoeken daar. Dat heeft ze van die vrienden gehoord.”

Volgens Bart zeggen ze daar ‘niets lelijks of raars’. Heel lief dat hij het opneemt voor zijn collega Patty natuurlijk, maar haar houding was stuitend. Patty: “Ja, maar Natacha had daar wel een heel goede theorie over. Leg jij het maar uit.”

Natacha’s theorie

Wat is de theorie van Natacha Harlequin? “Op het moment dat Jaimie haar waarheid heeft en de kennis heeft die zij heeft, dan vindt ze al het andere dat ook maar over Lil Kleine gezegd wordt of dat ook maar lijkt zijn waarheid weer te geven, zoals wij hier aan tafel deden, dan denkt ze: hé, daar ben ik het niet mee eens en dat klopt ook niet.”

Ze vervolgt: “Dus vanuit haar perspectief begrijp ik haar reactie, want zij denkt andere informatie te hebben. Nou, wij hebben aan tafel – laat ik het even heel duidelijk zeggen… Bart zei gewoon: ‘Ik heb het helemaal gehad met Lil Kleine.’”

‘Ik steun de vrouw’

Patty: “En ik zei eigenlijk: ‘Als iemand hulp zoekt, dan ben ik altijd geneigd om te zeggen: laten we eerst kijken wat die hulp uithaalt. Ik vind iedereen die ervoor uitkomt dat hij intern in therapie gaat en ook aan zichzelf wil werken en dat openlijk zegt, daar neem ik mijn petje voor af.’ Net zo goed als dat ik mijn petje afneem vanavond voor Jaimie.”

Het is duidelijk dat Patty een toontje lager zingt. Ze vindt dat Jaimie ‘heel duidelijk haar verhaal doet’. “Het is niet dat ik voor de een of voor de ander ben, ik ben eigenlijk altijd voor de vrouw en ik vind dat de man altijd zijn handjes thuis moet houden. Ik heb diep respect voor Jaimie zoals ze het vanavond heeft gedaan. (…) Chapeau voor Jaimie.”

Toneelstuk

Het belangrijkste punt van Patty was vorige week dat ze Joriks sorryfilmpje zo geloofwaardig vond. Jaimie onthulde gisteren dat het filmpje na het Ibiza-incident compleet in scène was gezet.

Bart: “Ik begrijp ook met terugwerkende kracht, nu wetende dat die vorige video dus één groot toneelstuk is geweest, dat zij nu ook met die ogen naar dit laatste toneelstukje kijkt.”

Of Patty nu óók met andere ogen kijkt naar Joriks sorryfilmpje, is onduidelijk. “Nou ja goed, voor het kind zou het prettig zijn als zijn vader en moeder weer met elkaar door één deur kunnen”, zegt ze.

Patty als vredesduif. De ironie…

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen