Patty Brard ontploft van woede in Shownieuws na kritiek op Lil Kleine

Patty Brard ontplofte gisterenavond van woede toen ze in Shownieuws geconfronteerd werd met pittige kritiek op Lil Kleine. “Jij moet even je mond dichthouden!”, krijste de tv-diva op leeftijd.

Patty Brard en Bart Ettekoven © Shownieuws

Dik een halfjaar geleden pleitte Patty Brard nog voor de ondergang van Lil Kleine, maar nu ze innig contact heeft met de vriendengroep van de rapper is ze 180 graden gedraaid. Het lijkt erop dat ze zich wel héél makkelijk laat overreden, net zoals ze bijvoorbeeld ook blind achter de ontspoorde maanzusjes Van Lexmond aanloopt.

Slecht toneelstuk

Lil Kleine heeft gisteren een tranentrekkende videoboodschap geplaatst waarin hij beweert zo hard aan zichzelf te werken en dat hij iedereen in Nederland zo mist. Het is natuurlijk evident dat dit soort uitingen een noodzakelijke stap zijn onderweg naar het oppakken van zijn lucratieve rapcarrière.

Weekend-baas Bart Ettekoven is dan ook sceptisch. “Jongens, dit is toch een heel slecht toneelstuk?”, zegt hij in Shownieuws.

Patty reageert daarop geprikkeld. “Ja maar jongens, je kan het dus echt absoluut nooit goed doen in de Nederlandse showbusiness op dit moment.”

Bart: “Hij niet meer, nee.”

‘HOU JE MOND!!!’

Patty reageert daar wóest op. “Jij moet even je mond dichthouden”, sneert ze. Ah, goede tip ook voor Patty zelf als dat nog lukt na al die fillers. “Je komt na twee weken met de mededeling dat je ergens aan werkt, dat je weet dat je er nog niet bent en dat je er goed uitziet, dat je goed in je vel zit, dat je elke dag sport (…) en dan is het wéér niet goed.”

Bart wijst op de lange geschiedenis van mishandelingen van Jaimie Vaes. “Ik zeg niet dat het niet goed is dat hij het doet, ik zeg alleen: eerst zien, dan geloven. Deze jongen is zó vaak de fout in gegaan, deze is zo intens verrot van binnen als je het aan mij vraagt.”

Natacha Harlequin, wier beroep het is om in de bres te springen voor gespuis, daarop: “Nou Bart, dit gaat wel weer héél ver.”

Patty woest: “Ja, dat vind ik ook echt.”

‘Wat weet jij nou?!’

Patty en Natacha zitten er zó diep in bij Lil Kleine dat ze helemaal overstuur waren. Natacha: “Wat weet jij nou eigenlijk van die strafzaak? Wat weet jij nou van die ins en outs? Wat weet je nou wat er in zijn hoofd omgaat?”

Bart: “Ik weet meer dan jij denkt, want ik heb verschillende mensen gesproken die op Ibiza getuige zijn geweest van de meest verschrikkelijke dingen die daar gebeurd zijn.”

Natacha: “Maar heb jij hém gesproken?”

Bart: “Ik heb echt genoeg mensen gesproken, dus mijn mening staat gewoon vast en dat verandert niet door zo’n filmpje van ‘ik ben fout geweest’…”

Natacha: “Maar dat hoeft toch ook helemaal niet? Hij hoeft jou niet te overtuigen. (…) Geloof je hem niet? Is dat het?”

Twee dingen

Patty: “Nee, hij hoeft jou zeker niet te overtuigen en mij ook niet, maar hij heeft behoefte aan het delen van dit filmpje omdat hij natuurlijk wel de grond onder de voeten weg zag zakken.”

Bart: “En dat is wat er aan de hand is Patty. Voor zo’n jongen draait het om twee dingen: geld en macht. Dat is hij allebei kwijt, want zijn geld droogt op en hij merkt ook dat hij geen aanzien meer geniet in Nederland. Hij durft bijna niet meer over straat waarschijnlijk.”

Patty: “Nou, ik denk dat dat wel meevalt hoor.”

Bart: “Hij denkt: als ik dit niet doe, dan is mijn carrière voorbij.”

‘WAT IS DIT VOOR ONZIN!!!’

Bart blijft erbij: hij is sceptisch. “Ik heb al te vaak mensen die uit een afkickkliniek of uit zo’n therapie zijn gekomen… Hoeveel voorbeelden hebben we nou gezien van mensen die terugkomen en zeggen: ‘Mijn hele leven is helemaal anders’?”

Patty gaat vervolgens weer hélemaal over de rooie. “WAT IS DIT NOU TOCH VOOR ONZIN! Jij wil dus zeggen dat je iemand geen tweede kans wil geven en bij voorbaat al veroordelen dat het niet kan dat je er goed uitkomt?”

Bart: “Patty, hij heeft zijn tweede en zijn derde kans al gehad.”

Natacha: “Nee, helemaal niet.”

Patty: “Hou toch op.”

Natacha: “Nee, helemaal niet, het is goed dat hij het doet.”

Vrienden van Jorik

Nee, Lil Kleine is gewoon toppie bezig. Dat heeft Patty ook precies zo gehoord van Joriks vrienden, met wie ze zo’n goed contact heeft. “Die relatie is voorbij, hè? Ik bedoel: ik heb ze vanavond gesproken, de vrienden van Jorik in Thailand, die ook een hotel hebben genomen in de buurt van waar hij zit, zodat hij weet dat hij niet alleen is en gesteund wordt door die vrienden.”

“Hij zit daar, het gaat goed met hem, hij sport elke dag, hij wil voor zijn kind ook echt bewijzen dat hij het ook op een andere manier kan. Ik vind dat als iemand het probeert, we ook eens kunnen zeggen: chapeau, klaar!”

Nou, Bram Moszkowicz zat thuis glunderend op de bank. Hij zal ontzettend trots zijn op Patty.

Huiselijk geweld

Maar loopt Patty hier niet ontzettend voorbij aan de gevoelens van Jaimie en andere slachtoffers van huiselijk geweld? John van den Heuvel in RTL Boulevard: “Ik denk dat heel veel slachtoffers van huiselijk geweld dit soort verhalen heel vaak hebben gehoord, van hartverscheurende excuses en vergiffenis vragen en dergelijke.”

“Dan zie je dat daders toch weer heel vaak terugvallen in oude fouten of oud gedrag. Daarom denk ik dat het eerst zien en dan geloven is. Het zijn mooie woorden en wellicht met goede intenties uitgesproken, maar het is nog veel te vroeg – voor mij althans – om een oordeel te geven over het waarheidsgehalte.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen