Linda de Mol ziet comeback naderen: ‘Ze houdt ons voor de gek!’

Linda de Mol knapt stukje bij beetje op, heeft haar hoofdredacteur laten weten aan RTL Boulevard. En dat betekent dat haar comeback dichterbij komt. Toch is er ook kritiek.

Linda de Mol © RTL

Linda de Mol is al sinds het begin van het jaar afwezig vanwege de gigantische mediarel over The Voice of Holland. Haar vriend Jeroen Rietbergen bleek plotseling een enorme viezerik te zijn en tot overmaat van ramp ontdekte de Volkskrant dat Linda al anderhalf jaar wist van het vermeende wangedrag van Ali B, maar daar binnen Talpa niets mee deed.

Gaat beter

Ze staat nu al maanden niet op de cover van de LINDA. en hoofdredacteur Karin Swerink heeft de column van Linda overgenomen. “Het gaat iets beter met Linda”, vertelde zij gisteren in RTL Boulevard. “Ik denk dat vooral rust Linda helpt en dat ze de dingen in haar eigen tijd op haar eigen manier kan verwerken.”

Karin verwacht dat Linda op zeker moment weer terugkeert op de buis én in haar eigen tijdschrift. “Er is een moment dat Linda terugkomt. Wanneer weet niemand nog precies en als het komt, dan zal ze dat op een geheel eigenwijze manier doen, zoals dat hoort bij ons blad.”

Voor de gek

Er is echter ook kritiek. Volgens criticus Jan Roos is het feit dat Linda vluchtelingen uit Oekraïne in huis heeft genomen bijvoorbeeld onderdeel van een pr-strategie om zo soepeltjes mogelijk terug te keren in de media.

Jan gelooft er niks van. “Linda stond er wel héél slecht op, hè, met The Voice en d’r vent en het verhaal van Ali B wat ze al wist. En hoeperdepoep stond ze ineens in een blaadje met een foto dat ze een paar Oekraïeners haar huis in aan het takelen was, want er was opeens een verslaggever die met een telelens zo hoep Linda met die Oekraïeners zag lopen.”

Maffia

Het is volstrekt ongeloofwaardig, vervolgt Jan in de meest recente aflevering van RoddelPraat. “Dat gelooft geen mens. En zo denken die mensen in die familie dat ze ons voor de gek kunnen houden, dat ze denken: oh god, toch aardig van d’r. Allemaal in scène gezet en als er iets gebeurt dat hen niet uitkomt, dan kopen ze het af. Verschrikkelijk. Maffia, maffia!”

De hoofdredacteur van Weekend, het blad waarin de foto’s van Linda en haar vluchtelingen stonden, heeft overigens ontkend dat er sprake was van een een-tweetje met Linda. Naast Jan Roos zijn er meerdere critici die dat in twijfel trekken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol brieste dat ze alleen nog met haar eigen blad wil praten. Moet ze dat volhouden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen