‘Linda de Mol liet zich wél opzettelijk fotograferen door Weekend’

Het is wel degelijk ‘vooropgezet spel’ dat Linda de Mol met haar vijf Oekraïense vluchtelingen op de cover van de Weekend is beland. Dat zegt showbizzkenner Farja Farvardin in De RoddelLoog.

Linda de Mol en Farja Farvardin © RTL, YouTube

De Weekend ligt nu al bijna een week in het tijdschriftenrek met een nobele foto van Linda de Mol. Hierop is te zien hoe ze met Oekraïense vluchtelingen haar kasteel binnenloopt. Al snel werd gesuggereerd dat dit een charmeoffensief betreft, maar hoofdredacteur Bart Ettekoven ontkent een een-tweetje met de presentatrice.

Vooropgezet spel

Showbizzkenner Farja Farvardin, ook wel bekend als FawryNotSawry, sluit zich echter aan bij Yvonne Coldeweijer. Zij denkt dat Linda de vluchtelingen gebruikt om er zelf beter van te worden.

Farja zegt in De RoddelLoog: “Linda de Mol heeft vijf Oekraïense vluchtelingen in huis gehaald. Toen die mensen dus binnenkwamen stond er toevallig, héél toevallig (cynisch, red.) een paparazzofotograaf buiten de deur om dat even op camera vast te leggen. Ja, dat is natuurlijk allemaal een beetje opgezet spel, dat snappen we natuurlijk ook wel.”

Goede actie

Het is een pr-tactiek, legt Farja uit. “Linda is zo slecht in het nieuws gekomen dat ze denkt: hé, ik moet even wat positiefs doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat dit een heel goede actie is van mevrouw De Mol.”

Hij vervolgt: “Op social media loopt iedereen weer te zeiken van: ‘Ja, ze doet het expres want ze moet positief in het nieuws komen, blabla.’ Dat ís ook allemaal zo en ik denk ook niet dat… Ik denk persoonlijk dat ze dit ook wel een beetje uit goede wil heeft gedaan en laten we niet vergeten dat dit gewoon een heel goede actie is van Linda.”

Weeshuis

Vooropgezet of niet: Linda verricht wel een goede daad, wil Farja zeggen. “Want heel veel mensen doen het ook gewoon niet, een vluchteling in huis nemen. Zij doet het wel, maar goed, zij heeft ook zó’n enorm huis, ik denk dat ze een heel weeshuis op kan vangen. Dus ja, ik vind het alleen maar respect dat ze dit doet.”

“Laten we ook even kijken naar de positieve kant. Zij doet het wel en heel veel mensen doen het niet. Die mensen hebben tenminste onderdak, daar gaat het om”, besluit hij.

Jan Dijkgraaf

De gevreesde columnist Jan Dijkgraaf mikt er ook op dat dit een pr-strategie betreft. Hij wijst naar Linda’s Duitse manager Xenia Kasper, die normaal steevast ‘geen commentaar’ verkoopt aan de pers. Zodra ze naar de Oekraïense vluchtelingen gevraagd wordt, deelt ze echter alle ins en outs. Alleen hun paspoortnummers ontbreken nog.

Jan kruipt in zijn nieuwsbrief in de huid van Xenia. Hij komt met een fictieve transcriptie van haar gesprek met de Weekend. Na een heel verhaal over Linda’s vluchtelingen, sluit ‘Xenia’ als volgt af: “Het is alleen jammer dat het in Weekend stond, want Linda had dit graag stil willen houden. En ik ook.”

Weekend

De bewuste Weekend-cover:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen