‘Linda de Mol gebruikt vluchtelingen om er zelf beter van te worden’

Yvonne Coldeweijer denkt dat het in huis nemen van Oekraïense vluchtelingen door Linda de Mol wel degelijk onderdeel is van een charmeoffensief. “Om zichzelf menselijk neer te zetten.”

Linda de Mol en Yvonne Coldeweijer © RTL, YouTube

Linda de Mol heeft Oekraïense vluchtelingen in huis genomen. Het werd ontdekt door een paparazzo van roddelblad Weekend, die volgens hoofdredacteur Bart Ettekoven toevallig voor haar hek stond toen ze met de vluchtelingen haar kasteel inliep. De manager van Xenia Kasper heeft het nieuws vervolgens direct bevestigd.

Charmeoffensief

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer denkt dat het een slimme pr-strategie is. Ze wijst op de rol van Linda’s manager Xenia Kasper, die normaal gesproken vrijwel nergens commentaar op levert maar nu precies uitlegde hoeveel vluchtelingen Linda in huis heeft genomen en hoe oud ze zijn. “Staat dat genoteerd?”, doet Yvonne haar na.

Yvonne vindt het ‘dubbel’, vervolgt ze in haar beruchte Popcorn Show. “Nu komt dit nieuws naar buiten als eerste nieuws na weken. Dan ga je toch wel een klein beetje bij jezelf denken van: is dit een charmeoffensief of is dit uit de pure goedheid van Lin?”

Kriebels

Linda vertoont typisch BN’er-gedrag, aldus Yvonne. “Weet je, ik las ook dat briefje van Jan, Jan Dijkgraaf… Die had het zo over Oekraïne… Ik hou er ook niet van om daarover zo te doen van: oh my god, jongens, ik geef aan Giro 555! Geef het gewoon, stort het op de rekening, maar waarom moet je het zo etaleren? Ik krijg daar de kriebels van.”

Dan vervolgt ze over Linda: “Wil je iets goeds doen? Doe het gewoon, weet het gewoon zelf. Het lijkt gewoon weer een soort van ‘how can I make this about me?’ zeg maar. Hoe ga ik dit leed van anderen gebruiken om er zelf beter van te worden? Dat is letterlijk wat het is.”

Azijnzeikers

Er is op televisie heel afkeurend gereageerd op de suggestie dat Linda een charmeoffensief zou zijn gestart, en dat begrijpt Yvonne ook wel. “Ze gebruikt natuurlijk wel iets kwetsbaars, vluchtelingen, zodat je dan niets negatiefs over haar mag zeggen.”

Is het niet iets te cynisch om van een charmeoffensief te spreken? “Natuurlijk is er altijd een soort balans tussen azijnzeikers van ‘het is ook nooit goed!’ en de mensen die zeggen van: ‘Jezus, moet je nou weer aandacht?’ Dat is altijd een beetje, wat ik ook in mijn dm’s voorbij zie komen, over elk onderwerp.”

Ivoren toren

Toch lijkt het hier wel echt aan de hand, aldus Yvonne. “Omdat zij gewoon duidelijk van de gouden troon is gevallen en erachter is gekomen van: hé, de mensen vinden mij helemaal geen royal, de mensen nemen mij wel degelijk iets kwalijk… Ik kom even uit mijn ivoren torentje en ga nu even mezelf weer menselijk neerzetten.”

“Het is vrij obvious natuurlijk. Desalniettemin wil ik zeggen, Lin: heel goed dat je de vluchtelingen in huis hebt genomen, want dat mag ook wel gezegd worden. Toch?”

Zielig

Mediaverslaggever Jordi Versteegden van De Telegraaf vindt het heel sneu voor Linda dat er nu gespeculeerd wordt over haar intenties. “Dat vind ik zielig eigenlijk dat dat gezegd wordt, want Linda heeft het niet zelf naar buiten gebracht. Ze had ook kunnen liegen op het moment dat Weekend belde.”

“Dan denk ik: om nou meteen alles een charmeoffensief te worden… Dat verdient ze niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen