Maxime Meiland koopt weleens per ongeluk een trui van 900 euro

Maxime Meiland shopt altijd zonder naar de prijskaartjes te kijken. Het komt dan weleens voor dat een trui bij de kassa 900 euro blijkt te zijn. “Al balend halen we dan onze pinpas tevoorschijn.”

Maxime Meiland © RTL

De kritiek op de ‘bijstandssafari‘ van de Meilandjes in het programma Chateau Bijstand is niet mals, maar daar trekt Maxime Meiland zich niets van aan. Zij geniet inmiddels weer lang en breed van haar rijkeluisleven. Sterker nog: ze schept er in de nieuwste Beau Monde over op dat ze niet eens de prijskaartjes checkt als ze aan het shoppen is.

900 euro

Maxime geniet net als haar ouders ontzettend van haar salaris als bekende Nederlander. “Het overkomt mijn vader en mij regelmatig dat we, uit enthousiasme, niet op het prijskaartje gekeken hebben. Dan staan we bij de kassa en is het: ‘Dat wordt dan 900 euro.’ Voor iets simpels als een trui.”

Supergeestig, vindt Maxime dat. Uiteindelijk koopt ze die trui dan wel. “We durven vervolgens niet te zeggen: ‘Oh meid, hang maar terug.’ Al balend halen we dan onze pinpas tevoorschijn.”

Gucci-jas

Nee, die bijstandshel is echt helemaal niks voor Maxime. Zij loopt in Noordwijk rond in jassen waar een bijstandsgezin vier jaar voor zou moeten sparen. Haar beste aankoop? “Mijn fleurige Gucci-jas, geel met rode stiksels. Zo’n waanzinnige jas, ik wil er bijna in slapen. Elke keer dat ik hem zie, denk ik: wow.”

Maxime heeft ook voor Chateau Bijstand een mooie gage gekregen. Heeft ze al iets leuks in gedachten? “Laatst keek ik bij Chanel en zag een waan-zin-ni-ge tas. De zwarte klassieker, maar dan met een witte streep in het midden. Nét een ander exemplaar dan de zwarte die iedereen heeft. Ik zit te dubben of ik mezelf erop zal trakteren.”

Doneren

En de Meilandjes zich maar afvragen waarom iedereen vindt dat hun bijstandssoap één groot toneelstuk is. Jan Slagter riep de tv-familie al op om in elk geval het salaris dat ze voor Chateau Bijstand krijgen te doneren. “Als ze geloofwaardig willen zijn voor ons allemaal en dit onderwerp serieus nemen, moeten ze hun gage afstaan aan de Voedselbank.”

Daar hebben de Meilandjes vooralsnog geen gehoor aan gegeven. Allemaal leuk en aardig zo’n Voedselbank, maar je hebt natuurlijk ook nog zoiets als een Chanel-tas met een witte streep in het midden. Ook heel belangrijk.

‘Wat lelijk!’

Onderstaand ziet u Maxime in haar proletenjas. De reacties waren vorig jaar al vernietigend. “Sommige items zijn alleen geschikt voor catwalk, zo ook deze Gucci-jas. Niet per se alles waar een merk opstaat en duur is, is draagbaar. Tenzij je als vogelverschrikker of klaar-over aan het oefenen bent. En de carnaval zal ook niet doorgaan”, zei iemand.

En een ander: “Dit is dus echt het voorbeeld van geen stijl hebben. T*ring wat lelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland vertelt blasé hoe ze af en toe een trui van 900 euro afrekent. Geestig of dikdoenerij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen