Johan Derksen op matje bij Talpa-directie: ‘Damage control’

Johan Derksen heeft na zijn vernietigende uitspraken over collega Johnny de Mol een gesprek gehad met de directie van Talpa. “Damage control neem ik aan?”, aldus collega Wilfred Genee.

René van der Gijp en Johan Derksen © SBS 6

Er zijn volgens Luuk Ikink weinig mensen in Hilversum die hun afkeuring durven uit te spreken over Johnny de Mol, maar uitgerekend de grote Talpa-sterren Johan Derksen en René van der Gijp doen dat wél. Zij denken dat Johnny schuldig is aan de mishandeling van Shima Kaes en vinden dat hij voorlopig van de buis moet.

Op het matje

Het is evident dat Talpa niet blij is met deze interne aanval op Johnny. Johan is gisteren dan ook op het matje geroepen door Talpa-bobo Marco Louwerens, onthulde collega Wilfred Genee gisterenavond in Vandaag Inside: “Jij bent vanmiddag bij de directie geweest. Damage control neem ik aan?”

Johan daarop: “Ik werd uitgenodigd. Bij de radiostudio.”

Wilfred: “Directeurtje zit daar.”

Johan: “Nou, die heb ik eens even de waarheid gezegd hoor!”

Ander verhaal

Wilfred: “Ik neem aan dat je nu een ander verhaal hebt gehoord toch? Dat het nu helemaal anders in elkaar zit?”

René: “Oh, ze hebben het je allemaal verteld?”

Johan: “Nou ja, kijk. Als Johnny een klap uitgedeeld heeft dan zit je altijd fout, dus daarom is dit (steekt twee vingers op, red.) niet zo verstandig. Maar die Peter Plasman is natuurlijk een heel goede advocaat en de andere partij, die juffrouw, Shima Kaes, dat is een soort borderliner, weet je wel.”

Borderliner

Dat heeft de Talpa-directie toch maar mooi voor elkaar gekregen: Johan die de tegenpartij neerzet als labiel. “Dat zijn van die vechtrelaties, dan vallen er klappen en dan is Johnny zo dom geweest, die heeft ook een keer uitgehaald. Maar er wordt een dossier van die juffrouw samengesteld en als die voor een rechtbank komt, dan blijft er niets van haar over, dus ik denk dat die juffrouw…”

Wilfred: “Dat werd gezegd neem ik aan?”

Johan: “Nee, dat concludeer ik. Dat die juffrouw daar erg spijt van krijgt, want die Plasman schijnt over een heel, heel groot dossier te beschikken. Je hebt niet alleen die juffrouw. Johnny had dan een relatie met die juffrouw, maar ook een hele groep semi-onderwereld eromheen, hè? Het is allemaal heel vervelend, maar nogmaals: als Johnny een vrouw slaat, blijft-ie in overtreding. Dat doe je niet.”

Mediamacht

Wilfred wijst vervolgens op de mediamacht van Johnny. “Het lastige is natuurlijk dat hij in de gelegenheid is natuurlijk, althans via Talpa, om met jou te praten erover”

Johan: “Jawel, maar die mevrouw heeft zo’n zaakwaarnemer die haar benaderd heeft met de mededeling: ‘Hier kan ik wat geld uithalen.’ En die heeft alles laten lekken, waardoor het hele verhaal in de publiciteit kwam, hè?”

Toch blijft Johan bij zijn mening dat Johnny voorlopig van de buis moet: “Johnny kiest hiervoor, maar ik had gekozen… Als je zo in een talkshow zit en over alle onderwerpen moet praten en ook een kritische noot moet kraken, dan ben je niet vrij om te praten als dit boven je hoofd hangt. Dan moet je even wegwezen.”

Zorgen maken

Wilfred: “Maar op basis van de informatie die jij vandaag hebt gekregen hoeft hij zich geen enkele zorgen te maken?”

Johan: “Nou, nee. Nee. Als hij een klap uitgedeeld heeft, moet hij zich wel degelijk zorgen maken. Maar de tegenpartij is een dwaze borderliner, dus die heeft een dossier dat in twee koffers moet.”

Suzanne Schulting, Olympisch kampioen shorttrack: “Als mannen vrouwen slaan… Dat kun je gewoon niet maken, dus ja… Als dat het geval is, dan moet diegene aangepakt worden. Dat is heel simpel.”

Wilfred: “Ook als het, zoals Johan stelt, een meisje is die borderliner heeft?”

Suzanne: “Nou, ik ken de zaak niet goed, maar als het geval is dat hij een vrouw heeft geslagen, dat kan gewoon niet.”

Wilfred: “Dat is de kern, hè, wat Johan ook zegt: als er geslagen wordt, dat kan gewoon niet.”

Johan: “Dan sta je nooit sterk, nee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen