Luuk Ikink merkt dat er angst is om te praten over Johnny de Mol

Luuk Ikink merkt dat mensen erg terughoudend zijn om voor de camera uitspraken te doen over Johnny de Mol. Het lukte RTL Boulevard gisteren bijna niet om iemand te spreken te krijgen.

Johnny de Mol en Luuk Ikink © HLF8 / RTL Boulevard

Waar de meeste BN’ers direct gecanceld worden als ze een serieuze aantijging aan hun broek hebben hangen, geldt dat niet voor Johnny de Mol. Hij is de zoon van één van de machtigste en rijkste mensen in de Nederlandse mediawereld: John de Mol. Er is veel angst voor de Mol-familie; volgens Giel Beelen gaat Talpa daardoor ‘naar de klote‘.

Ruzie met John

Business Class-ster Harry Mens riep onlangs dat BN’ers zelfs een uitnodiging van HLF8 niet durven te weigeren uit angst voor represailles van de vader van de talkshowhost. “Mensen kunnen niet weigeren, anders krijgen ze ruzie met John. Dat is ook een basis om je programma te maken. Ik geloof er wel in.”

Nu Johnny wederom in opspraak is vanwege de vermeende mishandeling van zijn ex-verloofde Shima Kaes, merkt RTL Boulevard dat het lastig is om daar deskundigen over te spreken te krijgen. Het programma wilde gisteren graag met een advocaat over de zaak spreken, maar uiteindelijk wilde alleen Royce de Vries. Niet zo gek ook; hij zit in kamp-Johnny.

Spannend

Tv-kenner Rob Goossens: “We merken vandaag wel dat er geen advocaat is, behalve dan Royce, die iets over deze zaak durft te zeggen. Mensen vinden het toch wel spannend om iets kritisch te zeggen over…”

Vivienne van den Assem: “Waar komt het door denk je?”

Rob: “Ja, ehh… Jouw gok is zo goed als de mijne.”

Dan benoemt Luuk de roze olifant in de kamer: “Ik denk dat mensen het spannend vinden om iets over de familie De Mol te zeggen.”

Aardige gast

Rob is het daarmee eens. “Dat lijkt mij ook en voor een deel zal het misschien, om het dan een beetje ten positieve te keren, ook te maken hebben met het feit dat we Johnny met z’n allen gewoon een aardige gast vinden.”

Hij vervolgt: “Lil Kleine vonden we ook voor deze incidenten al een ontzettende t*ringlijer en dan klopt het een beetje in het plaatje. Bij Johnny kunnen veel mensen het zich waarschijnlijk niet eens voorstellen.”

HLF8

Johnny lijkt lak te hebben aan alle kritiek. Ondanks het uitlekken van de heftige aangifte van Shima tegen Johnny, heeft hij alweer twee avonden op rij zijn talkshow gepresenteerd.

Volgens Johnny is die hele aangifte verzonnen, maar zelfs de mannen van VI denken dat het juist Johnny is die liegt. Zij denken dat de presentator er beter aan doet om voorlopig even te stoppen met HLF8.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL af moet zien van de fusie met het mediabedrijf van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen