Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet

Johan Derksen en René van der Gijp denken dat hun collega Johnny de Mol wel degelijk schuldig is aan de geweldsincidenten die Shima Kaes omschrijft in haar aangifte. “Natuurlijk.”

René van der Gijp, Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

Het is bijna ondenkbaar: Johan Derksen en René van der Gijp keren zich op een wel héél gevoelig onderwerp volledig tegen de familie De Mol. Ze denken namelijk dat Johnny de Mol wel degelijk schuldig is aan de mishandeling van zijn ex-verloofde Shima Kaes. “Dat is natuurlijk gebeurd”, aldus René in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Johan wantrouwt Johnny

Johnny stelt zelf dat er ‘niets waar‘ is van de geweldsincidenten die Shima omschrijft in haar uitgelekte aangifte. Een leugen, denkt Johan. “Hij heeft natuurlijk een drank- en drugsprobleem gehad. Dan doe je dingen… Ja, daar kun je later heel veel spijt van hebben, maar het is wel makkelijk om te zeggen: ‘Dat is niet gebeurd.’”

Tafelgast Angela de Jong: “Dat geloof jij dus ook niet? Dat het niet gebeurd is?”

Johan: “Nou, als er een politierapport is met medische verklaringen en foto’s van zo’n meisje, dan zullen ze het aan kunnen tonen.”

‘Dat is natuurlijk gebeurd’

Angela vindt het opvallend dat uitgerekend John van den Heuvel probeert om Johnny uit de wind te houden. “Dat vind ik niet zo heel handig. Je hoeft het niet voor haar op te nemen, maar we waren er allemaal niet bij wat er gebeurd is en het dossier dat er ligt – dat ben ik helemaal met Johan eens – is niet mals.”

René: “Nee, dat is natuurlijk gebeurd.”

Pittig: zowel Johan als René geloven dus niet in de onschuld van Johnny. Angela: “Ja, maar tegelijkertijd kan ik me niet voorstellen dat een bekende Nederlander zo (steekt twee vingers op, red.) op televisie gaat staan van: ‘Er is niets waar.’ Het is ook niet dat hij zei van: ‘Ik heb haar niet gewurgd.’ Hij zei: ‘Er is níets van waar.’”

HLF8 van de buis?

Johan vindt het opvallend dat Johnny’s talkshow HLF8 nog steeds op de buis is. “Als artiesten en bekende Nederlanders in zo’n zaak verwikkeld zijn, dan ligt eerst de verantwoordelijkheid bij zo’n man waar het over gaat of hij nog dat programma wil doen of hij nog op wil treden, maar ook de opdrachtgever heeft daar een stem in, vind ik.”

Andere BN’ers tegen wie ernstige aantijgingen gedaan zijn, worden direct op non-actief gezet, aldus Johan. “Buiten Johnny zijn alle programma’s meteen gecanceld.”

Monddood

Angela: “Ik had hem nooit een talkshow gegeven in de eerste plaats. Er zal ook niemand zijn geweest van de andere zenders die hem op dit moment in zijn carrière met zo’n klacht die boven je hoofd hangt die talkshow had gegeven. Het is niet niks, hè, poging tot doodslag.”

Johan: “Met de aanklacht die er ligt kan Johnny aan niemand meer een kritische vraag stellen. Dat is volkomen onmogelijk. Hij heeft zichzelf hiermee helemaal monddood gemaakt, totdat helemaal de rechtszaak afgehandeld is.”

Angela: “Dat viel ook wel op. In het weekend dat Lil Kleine en Glennis Grace in opspraak kwamen met die geweldszaken, toen werd daar met geen woord over gerept.”

Wat zegt Johnny?

Johnny is gisteren, op de dag na het uitlekken van de aangifte, in HLF8 niet meer teruggekomen op de controverse. “Verder, wil je nog iets benoemen?”, vroeg hij tijdens het voorgesprekje aan zijn sidekick Yora Rienstra.

Yora: “Nee, jij?”

Johnny: “Nee. Dat heb ik gisteren al gedaan. Alright, we gaan beginnen, naar de banken!”

Daarna: “Welkom allemaal, fijn dat jullie er zijn. Dat meen ik uit de grond van mijn hart.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen