Johan Derksen: ‘Humberto Tan veel te soft tegen Ronald de Boer’

Johan Derksen vindt het een gemiste kans dat Humberto Tan niet harder heeft ingegrepen toen Ronald de Boer aan zijn talkshowtafel Qatar-propaganda verkondigde. “Het is de vriendelijke oom.”

Ronald de Boer, Humberto Tan en Johan Derksen © SBS 6

Ronald de Boer zorgde eergisteren voor enorme woede bij kijkers door aan de talkshowtafel van Humberto Tan het aantal gevallen doden tijdens de bouw van WK Voetbal-stadions in Qatar te bagatelliseren. De gevallen voetbalheld werd door zijn gastheer niet bepaald kritisch ondervraagd; het bleef allemaal heel erg beleefd.

Vriendelijke oom

Heel erg jammer, vindt Johan Derksen. Hij zegt in Vandaag Inside: “Humberto is de vriendelijke oom. Die komt niet verder dan een heel voorzichtig vraagje. Als de presentator zo’n discussie niet aankan, zet dan iemand van Amnesty aan tafel die hem links en rechts om z’n oren kan slaan met dat gewauwel van hem.”

Het is volgens Johan evident dat Ronald onzin verkondigde. “Tegen zoveel domheid is een normaal mens niet bestand. Deze man heeft zeven jaar daar gewoond en heeft zeven jaar nooit gemerkt dat er daar iets aan de hand was met mensenrechten. Hij heeft ook zeven jaar niet op een site van Amnesty International gekeken, van: wat zou hier spelen?”

Bruin leven

Ronald heeft genoten van het rijke leven in Qatar, zonder op of om te kijken naar de erbarmelijke leefomstandigheden van migranten. “Die zat in een compound met louter miljonairs. Die had natuurlijk een bruin leven daar, reed in groot auto’s en had het prima naar zijn zin.”

Nu vult Ronald zijn zakken als Qatar-ambassadeur. “En nu heeft hij de brutaliteit… Nu de hele wereld alle Amnesty-rapporten heel serieus neemt, serieuze kranten erover publiceren, zegt hij: ‘Ja, iedereen kan wel wat zeggen.’ Hij moet voor geld recht praten wat krom is.”

Tv-exit

Johan pleit voor een volledige tv-aftocht van Ronald. “Ik vind het heel goed dat ESPN hem eruit gegooid heeft en dat Ziggo hem genomen heeft, vind ik echt een belediging voor de kijkers van Ziggo.”

“Je kunt toch iemand die de pr doet van een land dat op een schandelijke wijze de mensenrechten schendt niet als boegbeeld aan tafel hebben? Dat hij al die onzin eruit kan braken?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ronald de Boer bij Humberto Tan te makkelijk wegkwam met zijn Qatar-propaganda?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen