Bridget Maasland en Eva Jinek kritisch over Johnny de Mol

Bridget Maasland en Eva Jinek vragen zich af of Johnny de Mol er wel goed aan doet om gewoon zijn talkshow HLF8 te blijven presenteren. “Hij komt hiermee iedere avond in de publiciteit.”

Eva Jinek en Bridget Maasland © RTL

Johnny de Mol en zijn advocaat klagen erover dat hij wordt gehinderd in zijn televisiewerk, omdat de zaak over de vermeende mishandeling van Shima Kaes nog altijd boven zijn hoofd hangt. Tv-sterren Bridget Maasland en Eva Jinek wijzen echter ook op de rol van Johnny zelf. Hij zoekt immers elke avond de publiciteit op met zijn talkshow.

Eva kritisch

Het is volgens Eva lastig om als Johnny zijnde een dagelijkse talkshow te blijven presenteren omdat de kijker zich zo bewust is van zijn privéperikelen, zei ze vorige week al. Nu voegt ze eraan toe dat ze zich afvraagt of Johnny zichzelf niet in de vingers snijdt door elke avond op televisie te verschijnen en zo nog meer publiciteit te genereren.

Eva gisterenavond in haar talkshow: “Winston (Gerschtanowitz, red.) zegt: ‘Schuldig ben je pas als dat bewezen is en daar ook over geoordeeld is’, maar een programma presenteren waarmee je iedere avond in de publiciteit komt terwijl dit op de achtergrond speelt, is dat te verenigen wat jou betreft?”

Ongemakkelijk

Misdaadjournalist Paul Vughts geeft daarop aan dat het inderdaad gecompliceerd is. “Nou ja, dat is buitengewoon ongemakkelijk natuurlijk. Maar ja, je hebt wel de twee verschillende sporen.”

Het is niet anders voor Johnny, aldus Paul. “Je hebt zijn programma en het Openbaar Ministerie dat rustig onderzoek moet doen en dan moet besluiten of er wel of geen zaak is die voor de rechter moet worden gebracht. Dat is een ongelukkige bijkomstigheid dat het naast elkaar zich afspeelt.”

Johnny’s vriend Winston Gerschtanowitz: “Maar het is wel z’n werk.”

All you can eat

Ook Rob Goossens is van mening dat elke avond op tv verschijnen onhandig is. “Als je het echt niet wil (aandacht, red.) dan zou je Johnny de Mol ook eigenlijk moeten adviseren om toch echt met z’n talkshow te stoppen, ook al heeft hij daar helemaal geen zin in en snap ik dat ook wel”, zegt hij in RTL Boulevard.

Hij vervolgt: “Hij geeft met zijn talkshow elke dag aanleiding om het over die zaak te hebben. Eerst omdat hij reageerde op Johan Derksen, dan omdat hij met Bilal Wahib aan tafel zat. Dus ja, het is eigenlijk een soort all you can eat-restaurant voor aanleidingen om het over die zaak te hebben. Als je dat niet wil, dan moet je van die tafel weg.”

Wat zegt Bridget?

Bridget Maasland, een van de vele ex-vriendinnen van Johnny: “Of niet steeds op deze gesprekken reageren. Dat kan natuurlijk ook.”

Het blijven presenteren van HLF8 is lastig, denkt ook Bridget. “Het gaat er niet om dat hij hem niet kan uitoefenen (zijn beroep, red.), het is meer voor hemzelf denk ik vervelend als je geen mediagevecht wil, dat je daar wel dan onderdeel van blijft natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hebben Eva en Bridget gelijk? Geeft Johnny de Mol elke avond zélf aanleiding om het over zijn zaak te hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen