Johnny de Mol reageert uitgebreid op snoeiharde kritiek Johan Derksen

Johnny de Mol heeft in HLF8 uitgebreid gereageerd op de snoeiharde kritiek van Johan Derksen. “Hij zegt dat ik geen kritische vragen meer kan stellen, maar dan heeft hij nog nooit gekeken!”

Johnny de Mol en Johan Derksen © HLF8

Johan Derksen staat bekend als de woordvoerder van de familie De Mol, maar heeft miljardairstelg Johnny de Mol behoorlijk laten vallen. De voetbalanalist denkt namelijk, net als René van der Gijp, dat de presentator wél schuldig is aan de mishandeling van Shima Kaes. Hij vindt dat Johnny voorlopig terug moet treden als presentator van HLF8.

HLF8-exit was optie

Aan stoppen denkt Johnny echter niet, zei hij gisterenavond in HLF8. Daar reageerde hij in het voorgesprekje met wingman Rutger Castricum uitgebreid op alle commotie. “Johnny de Mol die ondervraagd wordt in zijn eigen talkshow terwijl de traantjes in zijn ogen staan, is echt een klassieker inmiddels”, gniffelt Telegraaf-columniste Kitty Herweijer.

Waarom wil Johnny niet terugtreden? Dat was wel een serieuze optie, zegt de presentator. “Daar hebben we natuurlijk serieus over nagedacht en dat overwogen, maar uiteindelijk denk ik… Ik ga me niet aan de kant laten duwen voor iets waar ik van beschuldigd word, waarvan ik weet dat het niet waar is.”

Ongemak bij gasten

Het is volgens Johan Derksen evident dat gasten van HLF8 zich voorlopig erg ongemakkelijk zullen voelen. Veel BN’ers, en zeker politici, zullen zich de komende tijd afvragen of ze er wel goed aan doen om bij Johnny aan tafel te verschijnen. Bovendien is Johnny tijdens interviews over bijvoorbeeld geweldsdelicten met handen en voeten gebonden, denkt hij.

Hoe ziet Johnny die kritiek van Johan? “Volgens mij had Derksen gezegd: ‘Met wat er nu op tafel ligt, mag die jongen eigenlijk geen kritische vraag meer stellen.’ Dan heeft-ie het programma nog nooit gezien: ik heb nog nooit een kritische vraag gesteld. Dus nee, dit is nu het verhaal en hier zullen we het voor nu mee moeten doen.”

Op straat

Waarom reageert Johnny niet op de heftige en gedetailleerde beschuldigingen van Shima die toch al op straat liggen? “Dat in de media doen is sowieso sinds dit al speelt geen optie. En er ligt al best wel heel veel op straat. Het heeft heel veel mooie voordelen het BN’er-schap, maar dat is dan een nadeel en dat moeten we dan op de koop toe nemen.”

Johnny zegt onschuldig te zijn en hoopt dat dat snel zal blijken. “Dat ik al bijna twee jaar lang mijn tong eraf bijt om iets te zeggen… Dat gaat zich hopelijk straks dat dat goed komt nogmaals op de plek waar het hoort en daar zal ik me kunnen verdedigen.”

Johan blijft erbij

Johan heeft in Vandaag Inside alweer gereageerd op de uitspraken van Johnny. Hij denkt weliswaar dat Shima niet helemaal stabiel is, maar denkt nog steeds dat Johnny beter van de buis kan verdwijnen. “Het is een kwajongen en dit soort situaties daar komt hij wel uit, maar het is natuurlijk best ernstig las je zo’n zaak boven je hoofd hebt hangen.”

“Het publiek wat zit te kijken… De ene helft denkt: hij heeft het wel gedaan, de andere helft denkt: hij heeft het niet gedaan. Dan ben je niet zo geloofwaardig in je gesprekken, dan kun je gewoon beter eventjes… Hè? (…) Je bent niet vrij om te praten als dit boven je hoofd hangt. Dan moet je even wegwezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol gaat gewoon door met HLF8. Goed besluit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen