Eva Jinek vindt twee vingers Johnny de Mol behoorlijk riskant

Eva Jinek vindt het behoorlijk riskant dat Johnny de Mol in zijn talkshow HLF8 met twee vingers in de lucht gezworen heeft dat er ‘helemaal niets’ klopt van de aangifte die tegen hem is gedaan.

Eva Jinek en Angela de Jong © RTL

Johnny de Mol heeft een behoorlijk turbulente week achter de rug, omdat de schokkende aangifte van zijn ex-verloofde Shima Kaes is uitgelekt. Zij zegt meermaals zwaar te zijn mishandeld door Johnny. De presentator zwoer nog dezelfde avond in zijn talkshow HLF8 dat er ‘niets van waar’ is. Daarbij stak hij twee vingers in de lucht.

Problematisch

Het is volgens Eva Jinek de vraag of dat nou wel zo handig is geweest van Johnny. Als hij namelijk wél schuldig blijkt aan mishandeling of poging tot doodslag, dan zullen die twee vingers hem behoorlijk worden aangerekend, denkt ze.

Eva gisterenavond in haar talkshow Jinek op RTL 4: “Dat je daar gaat staan en zo dat gebaar maakt met twee vingers, een soort universeel gebaar van: ik spreek de volledige waarheid… Dat impliceert dat al het andere dat er gezegd is onzin is. Als later blijkt dat het niet helemaal klopt, dan lijkt me het problematisch als je het zo expliciet hebt gezegd.”

Eva kritisch

Het lijkt Eva ontzettend lastig voor Johnny om gewoon door te gaan met zijn dagelijkse talkshow. “Het kleurt natuurlijk wel ook het werk wat je doet, denk ik. Het ligt er als een soort ehhh… Nou ja, de kijker is ervan bewust. Elke keer als ze naar jou kijken denken ze aan wat jij hebt gezegd of wat er speelt in de media.”

Het zal voor Johnny ook lastiger zijn om gasten te scoren voor HLF8, omdat er toch twee kampen ontstaan: mensen die zeer kritisch over hem zijn, zoals de mannen van VI en de sterren van RTL Boulevard, en mensen die achter hem blijven staan. Dat zijn dan bijvoorbeeld Johnny’s sidekicks, zoals gisterenavond Britt Dekker en maandag Fidan Ekiz.

Niet heel slim

Ook Eva’s tafelgast Angela de Jong denkt dat die twee vingers van Johnny niet zo handig zijn. “Deze zaak is al anderhalf jaar oud. We hebben al behoorlijk wat dingen gehoord, waaronder een geluidsfragment waarin hij dingen toegeeft. Ja, is het dan heel slim om zo op televisie te gaan staan van: ‘Ik heb het niet gedaan’? Je kan dan niet meer terug.”

Advocaat Gerald Roethof denkt dat je niet te zwaar aan die twee vingers moet tillen. Maar: “Als achteraf mocht blijken dat delen van de aangifte wel kloppen, dan zou het inderdaad de geloofwaardigheid van jouw verhaal onderuit kunnen halen. Maar goed, dan moet het eerst blijken. Op dit moment moet hij in mijn optiek voor onschuldig gehouden worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Eva Jinek gelijk: denkt u dat de mensen nu anders kijken naar Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen