‘Samantha Steenwijk tuigt dit hele mediacircus op voor de aandacht’

Samantha Steenwijk wekt echt van alle kanten onbegrip met haar nogal overtrokken kort geding tegen Yvonne Coldeweijer. Ze doet het voor de aandacht, denken de deskundigen van Privé TV.

Wilson Boldewijn, Samantha Steenwijk en Jordi Versteegden © YouTube

Ze is in korte tijd 22 kilo afgevallen: Samantha Steenwijk. Volgens Yvonne Coldeweijer komt dat door het gebruik van illegale dieetpillen, maar de zangeres heeft een heel andere verklaring: paardrijden. Yvonne heeft al gerectificeerd en de video verwijderd, maar Samantha wil per se een rectificatie met witte letters op een zwarte achtergrond. Én 5.000 euro.

Beetje flauw

Het gaat volgens Privé TV-presentator Wilson Boldewijn allemaal wel heel ver. “Nou kan het heel erg zijn voor Samantha Steenwijk, maar de rechterlijke macht heeft het best druk. Moeten nou volwassen mensen tegenover elkaar gaan staan voor een welles-nietes over een paar dieetpillen?”

Entertainmentdeskundige Jordi Versteegden vindt het ook een beetje flauw. “Ja, ik moet je eerlijk zeggen: dat is ook een vraag die ik vandaag gesteld heb aan de advocaat van Samantha.”

Wat zegt die advocaat daarop? “Die zegt: ‘Samantha wil gewoon een lijn trekken dat je niet zomaar alles kan roepen op een juicekanaal over een BN’ers wat niet klopt, want het kan enorme imagoschade opleveren.’ Alleen weet je, ze maakt er nu wel een héél ding van.”

Aandacht

Wilson: “Is het toch een beetje aandacht vragen?”

Jordi: “Ja, ik vind van wel eerlijk gezegd. Ik vind het gewoon vervelend voor al die andere mensen die thuis zitten met veel belangrijkere dingen die voor de rechter moeten komen. Dan denk ik: vecht het lekker samen uit achter de schermen.”

Wilson: “Die arme rechter moet ermee aan de gang over de dieetpillen.”

De heren zijn lang niet de enigen die de rechtszaak van Samantha nogal overtrokken vinden. Zelfs Samantha’s eigen collega’s van RTL Boulevard begrijpen er niets van.

Wat zegt Yvonne?

Yvonne vindt het allemaal wat overtrokken. “Ik ben ervan overtuigd dat Samantha die pillen heeft gebruikt en we gaan de rechter uitleggen hoe ik tot deze conclusie ben gekomen. Daarnaast heb ik laten zien dat ik bereid was om mee te werken en vind ik de rechtszaak en beetje onzin”, zegt ze tegen De Telegraaf.

“Er hangt voor mij verder niet zoveel vanaf, dus of ik win of verlies is mij eigenlijk om het even. Samantha heeft alle communicatie via haar advocaat laten lopen. Ik had ook aangegeven dat ze mij altijd zelf mag benaderen de volgende keer, maar dat had kennelijk niet haar voorkeur!”

Mediacircus

Het belooft volgens Yvonne een heel mediacircus te worden. Ze schrijft op haar juicekanaal: “RTL Nieuws en Shownieuws hebben me gevraagd of ze de rechtszaak mogen komen filmen, dus hopelijk kunnen jullie nog een beetje meekijken en met mij meelachen om dit debiele mediacircus. Heeft Samanth toch weer een beetje media-aandacht.”

“Ik heb zoveel aanvragen voor de rechtszaak van morgen. Het schijnt dus dat RTL komt filmen in de zaal en dit dus moet gaan sturen naar alle andere zenders, omdat er maar een beperkt aantal camera’s mochten komen in de zaal. Van mij had het allemaal niet gehoeven, maar mevrouw Steenwijk neemt het allemaal bloedserieus. We gaan het zien jongens!”

Het kort geding staat gepland om 10.30 uur.

Fragment

Het fragment van Privé TV:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie hoopt u dat het kort geding gaat winnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen