Khalid Kasem zit enorm met kritiek: ‘Hoe ga ik hiermee om?’

Khalid Kasem zat heel erg met de kritiek die hij heeft gekregen op het eerste seizoen van Khalid & Sophie. Veel mensen begrijpen niet waarom hij zonder ervaring een talkshow heeft gekregen.

Khalid Kasem © Annemieke van der Togt

Zonder enige ervaring heeft Khalid Kasem vorig jaar samen met Sophie Hilbrand een van de mooiste tijdstippen op NPO 1 gekregen: 19.00 uur, van maandag tot en met vrijdag. Mensen waren verbaasd, maar vanuit Hilversum kwamen geluiden dat Khalid gewoon een enorm groot talent is. Nou, dat bleek echt vies tegen te vallen.

Khalid baalt

Khalid kreeg enorm veel kritiek te verduren van kijkers en daar kan hij lastig mee omgaan, geeft hij toe in VARAgids. “Ik moet nog leren daar een goede vorm voor te vinden. Misschien wel die van Sophie. Ik benijd haar dat ze zich zo kan afsluiten. Ik lees en hoor veel.”

Hij vervolgt: “Maar ik wil in elk geval proberen niet langer alles ongefilterd binnen te laten komen, want dan wordt wat je tot je neemt absolute waarheid. Terwijl er ook nuance bestaat. De een kan mijn optreden niks vinden, terwijl de ander zegt dat er muziek in zit. Ik wil daarvan leren, mezelf blijven verbeteren.”

Verbetering

Gelukkig ziet Khalid zelf ook wel in dat er ruimte was voor verbetering. “Ik heb heel veel gesproken over wat beter, sneller of anders had gekund. Met vakgenoten, kijkers, vrienden en met mijn vrouw natuurlijk. Ze zei in het begin: ik zie op televisie niet de Khalid die ik ken, je kijkt verstard, hakkelt veel vaker dan normaal. Ook door de autocue.”

Khalid is een autocuedrama. Hij hoopt daar vloeiender in te worden. “Dat heeft te maken met techniek, ervaring, meters maken. Die opmerkingen neem ik mee.”

Solo of duo?

Is Khalid wel geschikt voor solopresentatie? Moet er niet iemand naast hem zitten met ervaring? Sophie: “Ik vormde met Hugo Logtenberg een duo bij Op1. Heel leuk, maar ik zit toch liever in mijn eentje.”

Khalid: “Mij is dit nooit gevraagd, ik heb niet nagedacht over een andere situatie dan deze.”

Khalid & Sophie is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen