Jan Slagter helemaal over de zeik, zegt woest NPO-talkshow af

Jan Slagter heeft met een woeste e-mail zijn optreden in de NPO 3-talkshow Media Inside afgezegd. Hij is boos op het programma, omdat daarin kritiek is geuit op zijn Omroep MAX.

Marcel van Roosmalen © NPO

Het is in Hilversum algemeen bekend dat Jan Slagter niet zo sportief omgaat met kritiek. Eerder deze maand besloot hij nog om het programma Shownieuws te boycotten vanwege een item over de MAX-flop Showcolade en nu zegt hij woest zijn optreden in Media Inside af vanwege een onwelgevallige mening van presentator Marcel van Roosmalen.

Jan boos na aanval

Marcel heeft Jan vorige week behoorlijk hard aangevallen in zijn talkshow Media Inside. Hij maakte gehakt van de goededoelenactie voor Limburg die Jan samen met zijn nieuwe muze Dionne Stax presenteerde. “Ik vond het wat volksmennerigs hebben moet ik eerlijk zeggen. (…) Als de onderbuik een pot soep is, dan staat hij er heerlijk in te roeren.”

En nu is Jan boos. Hij zou dit seizoen eigenlijk aanschuiven bij Media Inside, maar dat heeft hij afgezegd. “Die heeft zich teruggetrokken. We hebben vorige week op een lachwekkende manier aandacht besteed aan de hulpactie van Omroep MAX voor Limburg. Dan begrijp ik Jan Slagter wel”, zei een cynische Marcel gisteren in zijn NPO 3-show.

Pratende hond

Jan heeft een boze e-mail gestuurd. “Hij zegt: ‘Ik dacht dat dit een serieus mediaprogramma was, ik had graag de degens willen kruisen met serieuze deskundigen, maar dat zit er niet in.’ Hij sloot de woedende mail heel mooi af met: ‘De groeten aan de pratende hond en de niet zo grappige Groenteman.'”

Marcel verzorgde als pratende hond de slotrubriek van De Vooravond. “Ik vind ook Gijs dat jij je dat net als mij mag aantrekken. We doen hier vaak lacherig, het is een sfeer die NPO 3-onwaardig is. Laten we er een beetje op letten.”

Op vingers getikt

Co-host Gijs Groenteman: “Ik wil wel zeggen: mocht Jan zich bedenken en het toch leuk vinden om een keer zijn licht over de media te laten schijnen aan deze tafel, dan is hij van harte welkom.”

Marcel: “Ik vind het ook leuk om gewoon door Jan live op de vingers te worden getikt. Dat mag gerust. We hebben respect voor hem. Wat hij heeft neergezet met Omroep MAX – en dat kunnen we allemaal beamen – is ongelooflijk. Jammer dat hij hier ontbreekt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter boycot het ene na het andere programma dat kritiek op hem heeft. Terecht of kinderachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen