Gordon vindt dat Angela de Jong een veel te groot podium krijgt

Gordon vindt dat Angela de Jong een veel te groot podium krijgt van de Nederlandse media. “Ik weet niet waarom die vrouw zo belangrijk wordt gemaakt”, sneert de presentator van SBS 6.

Gordon en Angela de Jong © RTL

Angela de Jong is eigenlijk de voorloper van al die juicekanalen die momenteel zoveel in het nieuws zijn. Zij zet bekende Nederlanders immers al jaren op een nietsontziende wijze op hun plek en dat is natuurlijk ook hoognodig. Het grote probleem is dat veel sterren helemaal niet tegen kritiek kunnen en daarom wordt Angela enorm gehaat.

Gordon hekelt Angela

Het clubje beroemde Angela-haters wordt aangevoerd door Gordon, Linda de Mol en Wendy van Dijk. Linda heeft Angela vorige maand ‘intens sneu‘ en ‘vals’ genoemd in een ordinaire open brief, Wendy riep ooit – overigens zonder haar te noemen – dat ze Angela ‘op haar bek‘ wilde slaan en dan is er nog Gordon.

Gordon heeft door de jaren heen inmiddels het hele scheldwoordenboek losgelaten op Angela. Twee keer kwam het tot een regelrechte vulkaanuitbarsting bij de immer gepikeerde brombeer, maar ze hebben elkaar nooit in levende lijve ontmoet. Gordon zegde op het állerlaatste moment – Angela zat al aan tafel – een tv-confrontatie bij DWDD af.

Op de persoon

Als Gordon deze week in de nieuwe talkshow Geroezemoes gevraagd wordt wat hij van Angela vindt, antwoordt hij: “Ik heb haar nooit ontmoet. Ik denk ook niet dat wij door één deur passen. Als ik zo dooreet, hè, want zij is heel erg afgevallen. Wat moet ik erover zeggen?”

In principe doet Angela het niet slecht, maar Gordon hekelt haar stijl. “Die vrouw doet haar werk en dat doet ze eigenlijk best wel goed, vind ik, ook al klinkt dat raar uit mijn mond, want ze heeft best wel heel veel vileine stukken geschreven. Wat ik minder goed vind aan haar is dat ze het op de persoon speelt.”

Te groot podium

Gordon doelt bijvoorbeeld op de periode dat Angela actief was als de meedogenloze Humberto-killer. Toen speelde ze het enorm op de persoon, zegt hij. “Dat vind ik kwalijk, want dat heeft ze in het verleden bij Humberto Tan heel erg gedaan, waardoor die show gestopt is. Dat heeft ze bij Wendy van Dijk gedaan over het vermeende cokegebruik.”

Hij vervolgt: “Dat doet ze bij mij en nog een paar andere mensen. Ik denk dat zij te veel een podium krijgt, vind ik. Ik weet niet waarom die vrouw zo belangrijk wordt gemaakt.”

Kwalijke zaak

Een zender als RTL laat zijn oren te veel hangen naar wat Angela vindt, stelt Gordon. “Humberto – je kan lullen wat je wil – die had gewoon nooit weg gemoeten op dat tijdstip. De zender had gewoon achter hem moeten blijven staan. Dat is gewoon een heel zwakke gezet geweest van RTL.”

Leest hij de columns van Angela? “Nou nee. Ik krijg het wel toegestuurd, want het is een premiumartikel op het AD en ik ga echt niet betalen voor die vrouw. Nee, echt. Dat doe ik niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie krijgt er volgens u pas echt een veel te groot podium?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen