Vrouw Willibrord Frequin woest op Maxim Hartman: ‘Heel respectloos’

Gesina Lodewijkxs, de vrouw van Willibrord Frequin, is woest op Maxim Hartman. De verslaggever van RTL Boulevard heeft Willibrord namelijk tot drie keer aan toe een ’teringhond’ genoemd.

Gesina Lodewijkxs, Maxim Hartman en Willibrord Frequin © Beau, RTL Boulevard

RTL Boulevard was maandag aanwezig bij de presentatie van de nieuwe biografie van Willibrord Frequin. De showrubriek had Maxim Hartman erop af gestuurd en hij sprak tijdens de bijeenkomst met zowel Willibrord als zijn vrouw Gesina Lodewijkxs. ’s Avonds zat Maxim in de studio van RTL Boulevard om zijn eigen item te becommentariëren.

Teringhond

Maxim vertelde dat hij geschrokken was van Willibrords gezondheidstoestand. “Ik schrok wel hoor, want hij is er wel echt slecht aan toe. Hij staat vind ik echt wel met één been in het graf al. Het is echt een oude kwetsbare gast geworden. Ik vroeg ook nog: ‘Moet ik wat liever voor je doen?’ Hij zei: ‘Nee, dat hoeft niet.’”

De tv-maker: “Hij is in de kern nog wel dezelfde teringhond, want het is wel gewoon een teringhond, laten we eerlijk wezen, maar het is moeilijk om hem hard aan te pakken nu, want hij is heel kwetsbaar. Hij is heel broos.”

Luuk lacht

Het is natuurlijk ronduit respectloos om Willibrord een teringhond te noemen, maar dat hoort allemaal bij de act van Maxim Hartman. Een act die alleen de makers van RTL Boulevard kennelijk nog leuk vinden. Marieke Elsinga en Luuk Ikink moesten in elk geval hardop lachen om deze grappig bedoelde belediging.

De vierde persoon achter de desk, Fatima Moreira de Melo, ging niet mee in dat schaapachtige gelach van haar collega’s Marieke en Luuk en liet haar afkeuring blijken. Luuk even later lachend: “Waarom vind jij het een teringhond?”

Bloedzuiger

Daarop legde Maxim uit: “Het is gewoon een bloedzuiger van de bovenste plank natuurlijk. Het is ook niet slecht als je een teringhond bent. Hij kan ook wel wat hebben.”

Tot slot sprak Maxim de verwachting uit dat Willibrord nog voor de lente dood is. “Het zou mij niks verbazen als hij binnen een paar weken begraven of gecremeerd wordt.”

Respectloos

Gesina en Willibrord zaten gisteren samen aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Zij sprak daarin haar afschuw uit over de uitspraken van Maxim.

“Willibrord doet alles vanuit zijn hart en dan zag je helaas gisteren bij zo’n Maxim Hartman – om dat toch even te zeggen – die hem dan een teringhond noemt, wat zogenaamd lief en leuk bedoeld is… Dan denk ik: ik vind dat heel respectloos.”

Kunstje

Maxim voelt zichzelf verwant met Willibrord, maar dat vindt Gesina lachwekkend. “Wat ik van Maxim vind, is dat hij een kunstje doet, en Willibrord heeft het altijd vanuit zijn hart gedaan. Alles wat hij heeft gedaan.”

Willibrord tot besluit: “Je gaat me toch niet vergelijken met die gozer?”

Gesina: “Nee, schat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen