Beau van Erven Dorens stelt teleur: ‘Ik ben zó op hem afgeknapt!’

Beau van Erven Dorens zorgt voor teleurstelling en ergernis met zijn BN’er-programma Lago di Beau. “Hij stelt zich wel heel erg oppervlakkig op. Daar word ik echt heel erg kwaad van.”

Lago di Beau © RTL

Vier afleveringen lang was Beau van Erven Dorens vorige maand op de buis met zijn programma Lago di Beau, waarin hij niksige gesprekjes hield met bekende Nederlanders als Miljuschka Witzenhausen, Maan de Steenwinkel en Nick Schilder. Het gebrek aan inhoud wekt ergernis op bij de dames van de podcast De Shitshow.

Teleurgesteld

Journalistes Janneke van der Horst (De Gooi- en Eemlander) en Stéphanie Hoogenberk (LINDA.) zijn teleurgesteld. Stéphanie wijst op Beau’s interview met Miljuschka. “Ik ben afgeknapt op Beau. Het enige wat ik van haar zou willen weten is: hoe voelde jij je op het moment dat je hoorde dat die en die werd geliquideerd? Maar die vraag wordt niet gesteld.”

Op een gegeven moment roept Miljuschka zelf dat ze de basisschool een ‘heel moeilijke tijd’ vond. “Want dan hoorde ik gewoon dat er weer een liquidatie was gepleegd.” En wat zei Beau daarop? “Nou, laten we het snel over iets anders hebben!”

Oninteressant

Wát een slechte interviewer, vindt Stéphanie. “Daar heeft Beau voor mij wel afgedaan. Later kwam hij er heel even op terug, maar niet op een manier die mij aansprak. Ik vond het zó oninteressant.”

Janneke: “Ik kan het bijna niet geloven, want ik zag zo’n promofilmpje van hem op Instagram en daarin zei hij: ‘Ik ga allemaal mensen interviewen die ik ontzettend interessant vind.’ Dus ik dacht: Beau – net als ik oud-redacteur van Propria Cures – gaat schrijvers uitnodigen, wetenschappers, acteurs misschien, filmmakers. Dus ik geloof hem niet. Ik geloof niet dat hij dat dus meende.”

Kwaad

Stéphanie: “Nee, dat bestaat dus niet. Het kán niet dat je dit soort mensen interessant vind. En ook Nick Schilder: we weten álles van Nick. Hij kan goed zingen. Dan weet je toch genoeg, of niet? Zou je nog meer dingen willen weten? Beau houdt het best wel oppervlakkig. Ik denk niet dat Beau een oppervlakkige man is, maar hij stelt zich wel heel erg oppervlakkig op.”

Dat stoort haar mateloos. “Daar word ik echt heel erg kwaad van. Hij wil niet de diepte in en hij vraagt aan iedereen: ‘Uit wat voor gezin kom je?’ Ik vind dat echt een vraag die je nooit never mag stellen. Wat een belachelijke vraag. Als je dat wil weten moet je hem omzeilen en er op een andere manier proberen achter te komen.”

Clichévraag

‘Uit wat voor gezin kom je?’ is de vraag waar elke interviewer zich voor moet schamen, vindt Stéphanie. “Peter van der Vorst stelde ook altijd deze vraag als eerste. Ik vind dat niet meer kunnen. Dat kan gewoon niet. Het is een clichévraag en heel erg vervelend.”

Als het aan Stéphanie ligt komt Lago di Beau niet meer terug. Wat denkt ze dat de opdracht is die Beau heeft meegekregen? “Probeer zo oppervlakkig mogelijk erin te gaan, we willen gewoon mooie beelden schieten, dit is voor het RTL 4-publiek dus hou het echt laag, laag, laag. Laagdrempelig: dat is het codewoord.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de BN'er-slijmshow van Beau van Erven Dorens terug op de buis moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen