Gordon in shock door oorlog: ‘Ik was twee jaar geleden nog in Kiev’

Gordon is enorm geschrokken van het oorlogsgeweld in Oekraïne, waar de mensen worden opgeschrikt door bommen van de Russen. “Ik was twee jaar geleden nog in Kiev”, zegt de SBS 6-ster.

Gordon © RTL Boulevard

Het is oorlog in Oekraïne en dat is ook voor de bekende Nederlanders heel erg schrikken. Eén van hen is Gordon, die vanuit Dubai laat weten dat hij een paar jaar geleden nog in hoofdstad Kiev was. “Wat een hartverscheurende beelden uit de Ukraïne”, aldus de presentator in zijn stories op Instagram.

Gordon boos op Poetin

Gordon vindt Kiev een geweldige stad. “Ik was twee jaar geleden nog in Kiev, zo’n prachtige stad en geweldige bevolking die nu dus in angst moeten schuilen of vluchten voor de waanzin in een gek zijn hoofd!”

Hier doelt hij op Vladimir Poetin, de president van Rusland. “Wat voor harteloos monster moet je zijn om dit te doen bij onschuldige mensen. Zijn dochter woont in Nederland met een Nederlander! Het zal je vader zijn!”

Jan Slagter boos

Er zijn nog geen BN’ers die hun begrip hebben uitgesproken voor het Russische oorlogsgeweld. Wel zijn er politici die volgens critici heel erg tegen Rusland aanschurken, waaronder Geert Wilders en Thierry Baudet. Geert vindt dat we geen maatregelen moeten nemen tegen Rusland, omdat onze energieprijzen dan stijgen.

Daar ergert Jan Slagter, de baas van omroep MAX, zich dood aan. Hij twittert: “Beste Geert, is dat je eerste zorg, de energieprijzen? Waar is je compassie met de bevolking van Oekraïne? Het gaat hier om een oorlog die indirect ook de onze is. Gelukkig dachten de geallieerden die ons bevrijden in 1945 niet zo bekrompen zoals jij nu doet.”

Populistisch gezwam

Jan vindt dat we solidair moeten zijn met Oekraïne. “Ja, de energieprijzen zullen stijgen, en de regering zal zeker de mensen die de rekening niet meer kunnen betalen moeten compenseren. Maar toon nu je compassie met de bevolking van de Oekraïne. Je populistisch gezwam daar heeft nu niemand wat aan.”

Het ging gisterenavond in vrijwel alle tv-programma’s over de oorlog in Oekraïne. Zo ook in VI Vandaag. “Die dreigende taal van Poetin, van: ‘Als jullie niet luisteren, dan ga je iets meemaken wat je nog nooit meegemaakt hebt.’ Zo doe je toch geen zaken als leider van het land?”, aldus René van der Gijp.

Kernoorlog

Collega Johan Derksen is behoorlijk geschrokken van die bloeddorstige uitspraken van Poetin. “Dan denk ik bijna aan een atoombom.”

Wierd Duk: “Dat denk ik ook. Daar dreigt hij gewoon mee, met die knop.”

René houdt rekening met een Derde Wereldoorlog. “Ik ben niet ten einde raad, maar dadelijk op een gegeven moment krijg je dat wel wat Wierd zegt, denk ik, dat hij zo gek is op dit moment dat hij eventueel door wil zetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon is twee jaar geleden nog in Kiev geweest. Vindt u deze informatie relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen