Diederik Ebbinge: ‘Johan Derksen is paradepaardje van John de Mol’

Diederik Ebbinge plaagt Johan Derksen ermee dat hij tegenwoordig twee handen op één buik is met John de Mol. Hij noemt hem op Twitter gekscherend ‘het paradepaardje van John de Mol’.

Diederik Ebbinge en Johan Derksen © NPO, SBS

Johan Derksen zat tijdens de misbruikrel rond The Voice of Holland zó enorm in het kamp van John de Mol dat werkelijk elke kijker daar argwaan van kreeg. Sterker nog: zelfs zijn co-host Wilfred Genee is al dat Mol-geknuffel nu een beetje zat, waardoor de twee gisteren in aanvaring kwamen met elkaar.

Paradepaardje

Luizenmoeder-ster Diederik Ebbinge onderschrijft de kritische column die Het Parool heeft geschreven over Johan. “Het paradepaardje van John de Mol”, noemt hij hem op Twitter.

Net als Diederik en Het Parool vindt ook Angela de Jong het abject dat Johan zowel de protesterende Talpa-vrouwen als de protesterende Ajax-vrouwen wegzet als ‘karakterloze klikkers‘: “De mening van Johan Derksen over ‘laffe vrouwen’ die ‘klikken’ in de media over wat hen is overkomen, is rijp voor een plekje in het Historisch Museum, naast Zwarte Piet.”

Clash

De clash die hierover ontstond tussen Wilfred en Johan is interessant om te zien, schrijft Angela in het AD. “Een clash tussen generaties, tussen denkwijzen. In hoeveel families en bedrijven wordt op dit moment niet een soortgelijk gesprek gevoerd?”

Volgens formatbedenker Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die ooit in het eerste team van John de Mol zat, moet Johan zich nu echter vooral zorgen maken over zijn geloofwaardigheid. “Johan krijgt natuurlijk aardig wat over zich heen door zijn niet aflatende steun aan John de Mol, wat een beetje lachwekkend wordt”, zegt hij in de podcast Content Wars.

Gênant

Podcastpresentator Jelle Maasbach daarop: “Het is een beetje de persvoorlichter van John de Mol geworden. Dat is wel heel gênant, ja.”

Kirsten Jan: “De arm van John zit bij Johan heel diep erin, maar het is natuurlijk een beetje lachwekkend hoe hij John blijft steunen. Hij moet echt gaan oppassen dat zijn geloofwaardigheid niet aan gruzelementen gaat.”

Hoge kijkcijfers

Vooralsnog lijkt alle kritiek gewoon van Johan af te glijden. De mensen kijken immers massaal naar zijn programma VI Vandaag.

Hoe verklaart Kirsten Jan dat? “Het gekke bij hem is dat hij natuurlijk echt alles kan zeggen. Het maakt echt niet uit. Hij heeft al zoveel schandalen gehad en kan roepen, mensen beledigen, het maakt niet uit: de mensen kijken altijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen ooit nog als objectief wordt gezien als commentator van nieuws over Talpa en John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen