Angela de Jong afgeslacht door Kitty Herweijer: ‘Ze is zó irritant!’

Angela de Jong wordt met de grond gelijk gemaakt door Kitty Herweijer, columniste van De Telegraaf. Ze vindt de opiniediva van het AD irritant, schaamteloos, vermoeiend en zelfvoldaan.

Angela de Jong en Kitty Herweijer © NPO, YouTube

Niemand wist Linda de Mol tijdens de misbruikrel rond The Voice meer op de kast te krijgen dan Angela de Jong. De opiniediva van het AD rekent het dat de voormalig tv-koningin aan dat ze Ali B’s wangedrag heeft verzwegen. Van die kritiek was Linda niet gediend: borrelend van woede tikte ze een stukje en dat heeft iemand ook nog op Linda.nl gezet.

Wijsheid in pacht

Telegraaf-columniste Kitty Herweijer vindt die verklaring van Linda niet heel sterk, maar geniet er ondertussen wel van dat ze de ‘intens valse’ Angela heeft neergesabeld. “Het was allemaal best wel heftig dat statement van Linda, maar ik moest er dus wel om lachen dat ze Angela vals noemde”, zegt ze in de Telegraaf-podcast Ongefilterd.

Daar is Kitty het namelijk helemaal mee eens. Ze hekelt de mening van Angela dat Linda de misbruikbeschuldigingen aan het adres van Ali B anderhalf jaar geleden had moeten melden aan haar broer John de Mol. “Met alle kennis achteraf. Dat is altijd zo irritant natuurlijk aan Angela de Jong. Die heeft altijd alle wijsheid in pacht.”

Normale burger

Haar co-host Elif Isitman, parlementair verslaggever van De Telegraaf, cynisch: “Ja, maar zij stelt alleen maar vragen en is gewoon een normale burger die zich gewoon zorgen maakt over heel veel dingen, toch?”

Kitty: “Ja, dat is wel een goede samenvatting van onze Angela. Georgina Verbaan tweette vorige week over haar: ‘Dat Angela de Jong nog elke dag naar de juiste studio rijdt…’ Het was wel echt de week van Angela de Jong, hè?”

Elif: “Zij was meer in de publiciteit dan Linda zelf!”

Schaamteloos

Kitty moet braken van Angela. “Die vrouw stond echt overal vooraan. Ze is ook schaamteloos. Ze voert overal het hoogste woord over, zelfs over juridische onderwerpen. Iemand zei dus aan de talkshowtafel van Beau: ‘Wat nou als iemand ook z’n tong in je mond steekt of je opeens zoent?’”

“Dan zegt zij met een soort stalen gezicht alsof ze alle juridische [kennis heeft]: ‘VERKRACHTING!’ Terwijl er gewoon juristen aan tafel zitten die dan vervolgens moeten zeggen: ‘Euh nee, dat is geen verkrachting.’ Echt een heel vermoeiende vrouw.”

Slechte journalist

Angela is bovendien een slechte journalist, vindt Kitty. Tijdens de Voice-rel haalde Angela in haar column uitspraken van een Voice-cameraman aan, maar die bleken van een schizofreen Twitter-account te komen. “Dat had zij gewoon als waarheid in haar column geschreven”, aldus een verbijsterde Kitty.

“Dan noem je jezelf een journalist, terwijl je gewoon random mensen die dingen op Twitter zeggen opvoert als bron in een heel grote krant. (…) Het is heel vreemd dat je jezelf journalist noemt en dit als bron in je column gaat zetten.”

Zelfvoldaan

Moet Kitty nog iets anders van het hart? “Wat ik ook heel irritant vind aan Angela de Jong is dat ze een heel vervelend zelfvoldane houding heeft en wat ik irritant vind is dat ze eigenlijk tv haat. Ik heb nooit het gevoel dat ze tv leuk vindt. In alles druipt ervan af dat ze tv helemaal niet leuk vindt.”

“Ze zeikt altijd alleen maar alles af en dan niet op een grappige, polemische manier, maar echt op zo’n huisvrouwen-Libelle-toon-zeikmanier. Dat maakt haar echt héél irritant.”

‘Klaar met die vrouw’

Elif: “Maar genoeg over Angela, ik ben nu klaar met die vrouw. Het is echt ziek dat ze De Slimste Mens van Nederland is geworden. Daar zie je al aan dat die quiz niet helemaal klopt.”

De podcast Ongefilterd kunt u onder meer beluisteren via Spotify.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Angela de Jong ook irritant, schaamteloos en zelfvoldaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen