Wilfred Genee laat Johan Derksen ontploffen: clash om Mol-geknuffel

Wilfred Genee heeft zijn collega Johan Derksen gisteren live op tv laten ontploffen. Ze raakten in de clinch over de aanhoudende kritiek op Johans geknuffel van de in opspraak geraakte John de Mol.

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen behandelt de #MeToo-rel rond Ajax heel anders dan de rel rond The Voice of Holland en Talpa. Waar Johan al weken continu roept dat Talpa-baas John de Mol absoluut van níets geweten kan hebben, gooit hij Ajax-baas Edwin van der Sar direct voor de bus. Die móet er wel wat geweten hebben en moet dus de laan uit, vindt hij.

‘Rob? Boeiend!’

Volgens tv-kenner Rob Goossens, die sinds kort nota bene een van de vaste gasten van VI Vandaag is, is dat dubbelhartig van Johan. “Ineens is het weer ‘grote stappen snel thuis’, terwijl De Mol in vrijwel dezelfde situatie door vrijwel hetzelfde gezelschap met fluwelen handschoenen werd behandeld”, zegt hij.

Wilfred confronteerde Johan gisteren in VI Vandaag met die kritiek. Johan daarop: “Kijk, de laatste waar ik me druk om maak is Rob Goossens als hij wat zegt. Hij zit hier wel eens, hij is ook van harte welkom, maar hij babbelt maar door. Hij is freelancer, die gaat overal zitten, want die moet babbelen om een rekening te kunnen versturen.”

Gódverdomme

Er is volgens Johan een groot verschil tussen Edwin van der Sar en John de Mol. “Er is een groot verschil. John de Mol heeft hier vijf studio’s in de regio, die zit zelf in Laren in een ivoren toren, die racet in de auto naar The Voice om een opname bij te wonen, die racet daar naartoe.”

Dat John-deed-niks-wist-niks-riedeltje kent Wilfred nu wel: “We weten het, het is al goed…”

Daarop ontplóft Johan. Woest slaat hij met zijn hand op de tafel. “Mag ik nou gódverdomme een keer uitpraten? Weet je wat jij moet gaan doen? De Wilfred Genee-show gaan doen! Dan weten we één ding zeker: dat er niemand kijkt!”

‘Ik hou m’n bek!’

Wilfred: “Nu is het de Johan Derksen-show natuurlijk.”

Johan: “Ik hou m’n bek!”

Wilfred: “Nee, dat hoeft niet, maar je wil zeggen dat hij dat niet kan weten…”

Johan: “Nou, je hoeft me niet te zeggen wat ik wil zeggen Wilfred. Je kunt de pleuris krijgen!”

Wilfred: “Je hebt het al gezegd! Je zegt dat Van der Sar het wél moet weten en John kan het niet weten. Dat zeg jij toch?”

Johan: “Ik zeg niks!”

Klein gebied

Özcan Akyol grijpt in: “Denk je dat Van der Sar het wist?”

Johan: “Dat weet ik niet. En als hij niks wist, dat kan, maar ik kan me dat niet voorstellen. Dat wil ik dus uitleggen: bij Ajax werk je in een heel klein gebied en kom je elkaar de hele dag tegen en iedereen praat met elkaar. Kijk, wij zien John de Mol een jaar niet, want die zit heel ergens anders, maar daar zitten ze bij elkaar op hun lip.”

René: “Hij komt ook niet drie uur voor de opnames binnen bij The Voice, hè? Die zit bij de camera en loopt weer weg.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het geloofwaardig dat Johan Derksen de hele tijd probeert om John de Mol vrij te pleiten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen