Johan Derksen blijft erbij: ‘Ajax-vrouwen zijn karakterloze klikkers’

Johan Derksen blijft bij zijn mening over de Ajax-vrouwen die naar de media zijn gestapt. Hij vindt de slachtoffers van de seksuele driften van voetbaldirecteur Marc Overmars ‘karakterloze klikkers’.

Johan Derksen © SBS

Marc Overmars heeft zijn biezen gepakt bij Ajax vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het NRC Handelsblad heeft met elf (oud-)medewerkers gesproken die last hadden van de seksuele driften van Marc. Zij durfden dit niet aan de kaak te stellen bij de club uit angst voor represailles, maar gezamenlijk durfden ze een vuist te maken via het NRC.

Ethicus

Johan Derksen vindt die vrouwen maar laf, gaf hij aan in de maandaguitzending van VI Vandaag. Daar kwam zijn collega Wilfred Genee in de uitzending van gisteren op terug: “Op het moment dat er dus grensoverschrijdende dingen gebeuren zoals bij Ajax en jij zegt: ‘Ja, ze moeten maar even naar de directie lopen’…”

Daarop zegt Johan: “Oh, hier komt de ethicus weer! Kijk, je komt je gelijk weer halen, maar ik vind dat als zo’n vrouw een dickpic gestuurd krijgt, dan zou ik met mijn telefoontje naar Overmars lopen en zeggen: ‘Klootzak, wie denk je nou dat je bent!’”

Karakterloos

Wilfred: “Maar dat geldt toch niet voor elke vrouw dat die zo stevig in haar schoenen staat?”

Johan: “Nee, blijkbaar, en dan gaan ze klikken bij het NRC!”

Wilfred: “Dat is toch niet klikken?”

Johan: “Nou ja, dat vind ik dan karakterloos. Dan ga je een andere weg zoeken, maar de weg naar Overmars.”

Eng

Wilfred: “Maar iemand die daar zó’n moeite mee heeft en het zo eng vindt om dat te doen? Dat kun je je toch voorstellen? Dat die dat eng vindt?”

Johan: “Ja, maar ik ga helemaal niet met de presentator in discussie. Dit is mijn mening. We worden een beetje hysterisch, hè? Er is één gek die z’n lul fotografeert in het schijthuis bij Ajax en dan komt er een professor op tv (Wim Voermans, red.) die ons de schuld ervan geeft.”

René: “We moeten daar niet in meegaan, joh.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de slachtoffers van Marc Overmars' seksdriften ook karakterloze klikkers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen