Johan Derksen krijgt dreun van Het Parool: ‘Oké boomer!’

Johan Derksen wekt ergernis op bij Het Parool met zijn houding in de misbruikschandalen rond The Voice of Holland en Ajax. Hij zit volgens de krant overduidelijk in het ‘ok-boomer-hoekje’.

Johan Derksen © SBS

Het is voor Johan Derksen vooral hinderlijk, al die vrouwen die in de media aan de bel trekken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die Talpa-vrouwen die naar het AD stapten? Laf! En de Ajax-vrouwen die naar het NRC Handelsblad stapten? Slapjanussen!

‘Ok boomer!’

Het stoort Het Parool mateloos, is te lezen in de tv-rubriek van columnist Han Lips (fictieve naam). Eigenlijk wilde de krant niet kijken naar Johans mening over dit schandaal, want: “Wat had je verwacht? Derksen die nu eens pal voor de vrouwen in het verhaal ging staan? Die de tijdsgeest zou aanvoelen en zou besluiten: wij mannen moeten beter?”

Natuurlijk niet, aldus de krant. “Derksen nestelde zich maandagavond alweer knus in zijn ok-boomer-hoekje en besloot dat de verantwoordelijkheid bij de vrouwen lag.”

‘Vrouwen, doe wat!’

Johan vindt vooral dat vrouwen zich maar wat actiever moeten verzetten tegen grensoverschrijdend gedrag, waarmee hij laat zien totaal geen besef te hebben van machtsverhoudingen in bedrijven en organisaties. “Ik denk dat je het als vrouw in de kiem moet smoren.”

Die vrouwen moeten dat gewoon intern oplossen, aldus Johan. “Ik vind ook – je krijgt heel Nederland over je heen als je kritisch bent over die vrouwen – dat zo’n vrouw die naar het NRC stapt… Die had eigenlijk naar de hoogste baas van Ajax moeten stappen…”

Lettergrepen

Het Parool: “Of, voegde hij eraan toe: meteen naar Overmars zelf, als je lef hebt. Dat hij daarmee voorbijging aan concepten als machtsverhoudingen en een onveilige, seksistische werkomgeving? Ach, niet teveel lettergrepen aan deze stamtafel graag.”

VI Vandaag trekt op sommige avonden meer dan een miljoen kijkers, een enorm publiek. “Lips zou ze allemaal een rolmodel gunnen met meer besef van waar de problematiek zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Johan Derksen in het ok-boomer-hoekje zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen