Shownieuws vindt dat Marco Borsato veel te hard wordt aangepakt

Marco Borsato krijgt opnieuw steun van de deskundigen van Shownieuws. Zij vinden dat de omstreden zanger veel te hard wordt aangepakt. “Ik vind het echt walgelijk. Dit is een dieptepunt.”

Shownieuws © Shownieuws

John de Mol, de zendereigenaar van SBS 6, gelooft de beschuldigingen niet dat Marco Borsato aan jonge meisjes zou hebben gezeten. Dat wantrouwen wordt door Yvonne Coldeweijer second rape genoemd, maar de deskundigen van Shownieuws zitten meer op één lijn met hun baas John. Eerst zien dan geloven, is de boodschap die zij uitdragen.

Albert ergert zich dood

Shownieuws-ster Albert Verlinde vindt het bijvoorbeeld walgelijk dat het Arnhemse stadion GelreDome twee eretegels van Marco Borsato heeft verwijderd én een plaquette bij de ingang heeft afgeplakt.

Albert: “Dat is echt een heel dramatische ontwikkeling: het GelreDome, waar Marco zijn grote triomfen gevierd heeft en ook gehuldigd werd met een plaket dat hij 800.000 bezoekers heeft getrokken met 25 concerten, heeft alles afgedekt. Er zijn tegels verwijderd van hem en dit is dan afgedekt. Op een heel klunzige manier, laat ik dat maar zeggen.”

‘Zó onhandig’

Een woordvoerder van het GelreDome laat aan De Telegraaf weten dat het besluit is genomen na intern overleg: “Ik zou eigenlijk niet weten wat ik daar nog meer over kan vertellen. Het is een duidelijk verhaal, ik denk dat u ook de kranten leest en zelf het nieuws volgt.”

Walgelijk, vindt Albert. “Het is natuurlijk heel erg ‘in’ om te zeggen: ‘Ja, terecht! Zijn muziek van de radio! Dit moet weg en dat moet weg!’, maar ik vind het best een ingewikkelde. Je mag bijna niets zeggen over deze hele zaak, maar ik vind het wat als iemand zoveel voor je betekend heeft en dat het GelreDome het dan meteen weghaalt…”

Makkelijk meppen

Het GelreDome is heel gemeen naar Marco toe, vindt Albert. “Dit is zó onhandig gedaan. Ze hadden moeten zeggen: ‘We willen op dit moment even niet dat mensen daar bij ons mee geconfronteerd worden. We moeten afwachten hoe de rechtszaak afloopt, maar we voelen ons er nu niet goed bij’”, zegt hij.

“Maar niet gewoon afplakken en zeggen: ‘U heeft allemaal wel gelezen wat er speelt.’ Jongens, bedenk nou íets meer, ook naar Marco toe. Het is allemaal makkelijk om te meppen, want er is nog niets bewezen. Het ziet er echt niet gunstig uit, hè, laat ik daar niets aan afdoen, maar je hoeft ook niet onmiddellijk iemand die zoveel voor je betekend heeft zo af te plakken.”

Evert en Bram

Privé-baas Evert Santegoeds: “Ja, en Madame Tussauds pakte vorige week ook zijn momentje en die haalde dat wassen beeld weg. Ik dacht: ga eerst maar open en dan zie je het wel. Maar ze waren gewoon dicht, dus dat was een mediamomentje. Dan denk ik: we zien het wel of Marco er nog staat als ze open zijn.”

Bram Moszkowicz, wiens zoon de manager is van Jada Borsato: “Ik vind het niet eens uit te leggen. Dat je geen plaatje meer draait vind ik al op het randje. Dan spreekt het advocatenbloed: de man is nog niet veroordeeld. Hij is dús onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Om nou een soort plaket van hem te gaan afdekken… Ik vind het echt walgelijk. Dat is een dieptepunt vind ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen