Angela de Jong twijfelt sterk: ‘John en Johnny spreken elkaar tegen’

Angela de Jong twijfelt net als Beau van Erven Dorens aan de tijdlijn die door John de Mol geschetst is over de misbruikrel rond The Voice of Holland. Volgens haar spreken John en Johnny elkaar tegen.

John de Mol en Johnny de Mol © William Rutten, Nick van Ormondt

Iedereen die betrokken is of was bij The Voice of Holland buitelt over elkaar heen om te zeggen dat ze absoluut nóóit iets hebben geweten van het seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma. Er zijn echter twee mensen die in elk geval íets geweten hebben van het wangedrag achter de schermen: John en Linda de Mol.

2016 of 2019?

Jeroen Rietbergen heeft namelijk aangegeven dat hij een ‘aantal jaren’ geleden door zijn opdrachtgever ‘streng is aangesproken’ op zijn wangedrag bij The Voice, dat hij toen zijn geliefde Linda heeft ingelicht en ze tijdelijk uit elkaar gingen. RTL Boulevard meldde al snel dat die tik op de vingers in 2016 zou zijn gegeven, maar volgens John de Mol zelf gaat het om 2019.

Dit is geen klein detail, aangezien John ervoor heeft gekozen om Jeroen gewoon te laten zitten als bandleider van The Voice en in die zin medeverantwoordelijk is voor het wangedrag dat vanaf dat moment heeft plaatsgevonden. Volgens Tim Hofman is Jeroen zelfs na 2019 nog de fout ingegaan en vanaf 2016 zijn er nog veel meer meldingen.

Beau sceptisch

Beau van Erven Dorens vindt dit allemaal heel verdacht, temeer omdat Johnny de Mol vorige week het jaartal 2016 leek te bevestigen in zijn talkshow. Hij sprak toen over de toenmalige breuk tussen Linda en Jeroen: “Uiteraard hadden ze dit vijf of zes jaar geleden (dus in 2016, red.) al opgelost met elkaar, maar zo’n wond gaat nu natuurlijk wel weer even open.”

Mediakenner Marianne Zwagerman denkt dat de vraagtekens van Beau terecht zijn. “Het is 2016. Maar 2019 kost John de Mol minder geld bij de schadeclaims. Op de Zuidas werden dit weekend overuren gemaakt hoor, vergis je niet. 🍾🍾🍾”

“In 2016 was De Mol zelf nog volledig hands-on betrokken en zat Talpa nog volop in de earn out van de overname door ITV. John wist dus dat hij een gebutste tweedehandsauto verkocht. Die hij niet liet uitdeuken.”

Wat vindt Angela?

Wat vindt Angela de Jong hiervan? Zij zegt vandaag op NPO Radio 1: “Ik wil die hele tijdlijn bij de firma Talpa wel eens even goed hebben. Dat wordt nog wel een flinke puzzel.”

Ze vervolgt: “Er ligt natuurlijk een verklaring van Jeroen Rietbergen, waarin hij het heeft over een gesprek met zijn werkgever, een gesprek met zijn vrouw en therapie. Dat is allemaal te herleiden tot 2016, mede door wat Johnny de Mol erover gezegd heeft in zijn week van zelfkastijding op SBS 6. Hij noemt niet voor niks ‘vijf tot zes jaar’.”

Gedrilde Johnny

Johnny zal zich niet zomaar verspreken, denkt Angela. “Hij is heus van onder tot boven gedrild door de advocaten van Talpa en zijn vader, want dat kon je merken toen het spannend werd en hij moest vertellen of zijn vader het wist of niet en hoe het afgehandeld was. Ik weet niet of hij het allemaal heel goed heeft, maar ik ga er wel van uit in elk geval.”

Heeft hij misschien zelf de jaartallen niet op orde en praatte hij misschien gewoon de media na? “Als hij het níet wist, dan had hij daar niet als een soort woordvoerder moeten gaan zitten.”

Andere zaak

Het is volgens Angela erg relevant om te weten of de tik op de vingers van Jeroen in 2016 of 2019 was. “Dat is denk ik wel redelijk bepalend voor de mate van verantwoordelijkheid van Talpa.”

“Als in 2016 al de eerste melding er was en hij inderdaad in therapie is gegaan omdat hij dingen deed met kandidaten en je laat hem daarna gewoon weer zitten, dan is dat jaar na jaar na jaar en er zijn zoveel voorbeelden na 2016 waarbij het weer over de schreef ging en als niemand hem daarbij in de gaten hield… Dat is natuurlijk wel een andere zaak dan 2019.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen