‘Jeroen Rietbergen misdroeg zich tien jaar, iedereen wist het bij The Voice’

Jeroen Rietbergen, tot deze week de geliefde van Linda de Mol, heeft zich ruim tien jaar lang misdragen bij The Voice of Holland. En iedereen wist ervan, wordt gemeld in de Voice-special van BOOS.

Jeroen Rietbergen en Tim Hofman © RTL, YouTube

Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice of Holland, komt als eerst aan bod in de Voice-special van het Tim Hofman-programma BOOS. Negentien ex-kandidaten en ex-medewerkers vertellen hoe Jeroen zich opdrong aan kandidaten en hun lastigviel met ranzige appjes, opmerkingen en zelfs met foto’s van zijn geslachtsdeel.

‘Niet te geil doen!’

De ervaringen van oud-kandidaten hebben veel raakvlakken. “Het is eerst heel gezellig en je voelt je gezien. Maar later krijg je berichten waarin hij vraagt om samen een hotelkamer te boeken”, zegt de een. En de ander: “Hij zei dat ik niet te geil mocht doen tijdens opnamedagen want dan zou hij mij bespringen.”

Een andere oud-kandidaat: “Hij hield wel van de jonge meiden, ook kandidaten. Ik had een keer bepaalde kleding aan op werk, die hij blijkbaar als sexy ervoer. Tijdens contact over werkzaken appte hij dan of ik die kleding weer aan deed.”

Dickpic

Jeroen gedroeg zich heel onbehoorlijk, vertelt de oud-kandidaat. “Jeroen appte mij met de vraag hoe ik mij daar beneden had geschoren. Hij vroeg of ik wel discreet kon zijn over ons app-contact en dat het programma het niet cool zou vinden als ze dit zouden weten. Later stuurde hij een dickpic.”

Weer een ander: “Ik was mijn Blind Audition aan het voorbereiden. Jeroen gaf me telkens complimentjes. Op een gegeven moment vroeg hij: ‘Hoe oud ben je?’ Ik zei 17. Hij antwoordde: ‘O daar voel je niks van.'”

Grote pik

Een andere kandidaat: “Ik was 18 toen ik meedeed aan de Voice. Na de opnames stond ik een keer buiten en kwam Jeroen nog even praten. Toen hij wegliep, zei hij al grijnzend tegen me: ‘Ik heb een hele grote pik’. Dit kwam echt uit het niks.”

Volgens Tim Hofman volgden er bij het afwijzen van Jeroen ‘ingewikkelde situaties’. Het wangedrag heeft volgens hem ruim tien jaar lang plaatsgevonden, van 2010 tot 2021.

‘Iedereen wist het’

Tim: “Vrijwel niemand durfde aan de bel te trekken, dit uit angst voor represailles. De vrouwen benadrukken hoe Rietbergen binnen het programma een machtspositie genoot. Ingewijden bij The Voice beamen dit.”

“Ook zeggen zij dat iedereen er wel van wist, maar dat werd door de programmaleiding veelal afgedaan als grapje of er werd gezegd dat Rietbergen nou eenmaal zo is.”

John reageert

John heeft Jeroen naar eigen zeggen begin 2019 aangesproken op zijn wangedrag bij een kandidate, die zich had gemeld bij een vertrouwenspersoon. Hij heeft geen onderzoek ingesteld en ging ervan uit dat het om een incident ging.

De aflevering van BOOS:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen