Henkjan Smits vindt Glennis Grace heel erg narcistisch in The Voice

Henkjan Smits vindt dat Glennis Grace zich heel erg narcistisch gedraagt als coach in The Voice of Holland. Ze slaat volgens hem de plank mis met de manier waarop ze op kandidaten reageert.

Glennis Grace en Henkjan Smits © RTL

Glennis Grace valt niet bepaald in de smaak als de nieuwe coach van The Voice of Holland. Ze debuteerde vrijdagavond in het programma en reageerde al direct vrij gemeen op de vals zingende kandidate Niene. Dat schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waaronder bij RTL-presentatoren Lex Uiting en Loretta Schrijver.

‘Glennis slaat plank mis’

Nu laat ook Henkjan Smits, voormalig jurylid van Idols, van zich horen. Hij vindt het asociaal dat Glennis direct tegen Niene riep hoe slecht ze haar vond, zonder eerst even om haar naam te vragen. Toen collega Anouk haar op die onbeleefdheid wees, verweerde Glennis zich: “Ja, ik ben gewoon in shock een beetje.”

Volgens Henkjan Smits vergeet Glennis hier dat het even niet om haar gaat. Het is volgens hem immers helemaal niet boeiend of ze in shock is of niet; ze wordt geacht professioneel commentaar te leveren. “Ik vind dat Glennis de plank missloeg door zo in de war te zijn van een niet zo goed optreden”, zegt hij in de podcast Off the Record.

‘Meisje, je moet jureren!’

Henkjan vindt dat Anouk een veel betere coach is. “Je kunt ook zeggen, zoals Anouk ook deed, dat het gewoon niet goed is. Van: ‘Je bent door want Ali B heeft gedraaid en misschien ga je ons helemaal verpletteren. Ik denk het niet, maar wie weet, verras ons.’ Maar Glennis deed een beetje van: ‘Oh, ik ben helemaal in shock!’ Dan denk ik: nou, meisje, je bent gewoon aan het jureren.”

Als jurylid of coach moet je het allemaal niet zo op jezelf betrekken, vindt Henkjan. “Anouk is hét jurylid daar. Ik vind haar heel goed. Ze legt meteen de vinger op de zere plek zonder het allemaal te omkleden met de mantel der liefde, maar ze betrekt het niet op zichzelf van: ‘Oh, ik ben helemaal in shock!’ Het is een nuanceverschil.”

Geen inlevingsvermogen

Kennelijk heeft Glennis een gebrek aan inlevingsvermogen, aldus Henkjan. “Bij The Voice gaat het juist om coaches die weten wat het is om op te treden, de nervositeit, dus als je dat weet, kun je je daar ook in verplaatsen. Dan hoef je niet zo in shock te zijn, maar je mag wel de vinger op de zere plek leggen.”

Podcast

De podcast Off the Record:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen