Glennis Grace aangevallen op eigen zender na afzeiken kandidaat

Glennis Grace stemt lang niet iedereen tevreden met haar debuut als coach in The Voice of Holland. Ook binnen RTL 4 klinkt er enige onvrede: Boulevard-host Lex Uiting vindt dat ze aan afzeiken doet.

Glennis Grace en Lex Uiting © RTL

Het debuut van Glennis Grace als coach in The Voice of Holland heeft tot weinig nieuwsgierigheid geleid bij tv-kijkend Nederland. Het programma noteerde vrijdagavond zijn op een na minst bekeken seizoensopener ooit. Het dieptepunt van de aflevering was het optreden van conservatoriumstudent Niene.

Valse Niene

Deze 23-jarige Niene stond echt enorm te valsekraaien. Ze zong het liedje Dangerous Woman en alleen Ali B draaide voor haar. Niet zo gek ook, want die hoort zelfs bij zichzelf niet wat voor bagger er allemaal uit komt. De andere coaches gaven ronduit vernietigend commentaar.

Glennis was de eerste die reageerde op het optreden en zij uitte pittige kritiek. Dat is op zichzelf terecht, maar ze vroeg het meisje, dat net een zenuwslopende auditie had gedaan, niet eens even naar haar naam. Ze begon als volgt: “Ik vind dit heftig, want ik vond het echt niet goed. Het ging alle kanten op…”

‘Vraag even haar naam!’

Anouk onderbrak Glennis direct. “Laten we even eerst haar naam vragen.”

Glennis: “Ja, ik ben gewoon in shock een beetje. Dat klinkt heel onaardig. (…) Ik ben dus niet gedraaid en het ergste: als iets me irriteert, dan is het als een stem echt alle kanten op gaat but not in a good way. Ik weet niet of je zangles hebt…”

Daarop gaf Niene aan conservatoriumstudent te zijn. Glennis: “Oké… Oké… Ja, deze wordt heel moeilijk. (…) I don’t get it.”

Onfatsoenlijk

Het is onfatsoenlijk dat Glennis zo’n meisje direct begint te bashen zonder even haar naam te vragen, vindt Lex Uiting. Hij zegt in RTL Boulevard: “Dan zit je in het derde van het conservatorium, je studeert zang, je doet daar superzenuwachtig een auditie en dan krijg je dit over je heen van zowel mevrouw Anouk als mevrouw Glenda…”

Samantha Steenwijk vindt dat Niene daar tegen moet kunnen. “Wat moeten ze dan zeggen? Dat het goed was? Het was ook niet goed.”

De waarheid

Lex: “Ja, maar je kunt dat wel misschien iets zachter zeggen. Iets liever.”

Samantha: “Nee, nou ja, ik vind van niet. Het is de waarheid. Het is The Voice wat ik zeg en het is een andere talentenjacht dan anderen. Bij een andere talentenjacht is het misschien wat subtieler; Holland’s Got Talent, ik noem maar iets. Dan kan het wat subtieler, maar dit is een kneiterharde kweekvijver voor talent.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen