Gordon harder dan ooit afgeslacht door Angela de Jong: ‘Aandachtsziek’

Gordon loopt ongetwijfeld stampvoetend door de woestijn, want de door hem zo gehekelde Angela de Jong heeft zijn nieuwe programma Down the Road vol-le-dig afgeslacht. “Hij is aandachtsziek.”

Gordon en Angela de Jong © RTL

Johnny de Mol heeft even pauze genomen van Down-televisie en daarom springt Gordon in. Zijn nieuwe programma Down the Road, een Nederlandse versie van het Vlaamse origineel met Dieter Coppens, begon gisteren met een magere 509 duizend kijkers op SBS 6. Dat is niet genoeg voor een plekje in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Aandachtszieke man

De nieuwste column van Angela de Jong zal harder dan ooit aankomen bij Gordon. De entertainer denkt namelijk dat hij geboren is voor maatschappelijk betrokken televisie en op Down the Road, waarin hij optrekt met jongeren met het syndroom van Down, is hij ongelooflijk trots. Angela zat echter een uur lang naar een aandachtszieke man te kijken.

Angela vertelt in haar meedogenloze AD-column dat ze nog even de hoop had dat SBS 6 zelf tot het inzicht zou komen ‘dat een remake van dit allerliefste Vlaamse reisprogramma met de meest aandachtszieke persoon uit hun presentatorenbestand tóch geen goed idee was’.

Wanhopige poging

Het eindresultaat is misselijkmakend, vindt Angela. “SBS 6 misbruikt de titel en opzet van een fantastisch programma in een wanhopige poging om het afgebladderde imago van een van zijn duurst betaalde sterren op te krikken.”

“In de hoop dat er in ieder geval een paar mensen zouden zeggen: ach, Gordon mag dan wel een boefje zijn, maar wat is hij toch schattig met downies. Wie een blik op Twitter wierp, zag dat het nog lukte ook.”

‘Alles draait om Gordon’

Gordon heeft best wat positieve reacties gekregen op sociale media, als we Shownieuws mogen geloven. ‘Down the Road-kijkers vol lof over Gordon’, kopt de showrubriek.

Angela hoort daar niet bij. “Het draaide hier toch eerst en vooral om Gordon. Gordon die een koffer een harde zwieper geeft, omdat er een foto van Wolter Kroes op staat. Gordon die luidkeels Shine zingt. Gordon die zo blij is dat de jongeren zijn nummers zo leuk vinden.”

Geen diepgang

De Nederlandse Down the Road mist elke diepgang en sfeer, aldus Angela. Ze wijst ook op het moment dat er liefde ontstond tussen twee kandidaten. Gordon roept dan dat híj daar zo blij mee is, omdat híj weet ‘hoe mooi de liefde kan zijn’. “De zoveelste klassieke ‘how can I make this about me’.”

“SBS en Gordon zijn vast weer des duivels na deze column. Maar als je dit programma Down the road durft te noemen, dan vraag je erom.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen