André Hazes jr. gewaarschuwd door Shownieuws: ‘Ik begrijp het, schat’

De deskundigen van Shownieuws zitten er vuistdiep in bij de BN’ers, maar hoe werkt dat precies achter de schermen? Presentatrice Dyantha Brooks legt het uit en neemt André Hazes jr. als voorbeeld.

André Hazes jr. en Dyantha Brooks © Shownieuws

Waar de nieuwe showmedia wars zijn van vriendjespolitiek, is het voor traditionele showmedia doodgewoon om nauwe banden te onderhouden met de BN’ers die ze bespreken. Met name bij Shownieuws komen ze handen tekort om boven de hoofden van bevriende collega’s te houden. Hoe werkt dat in de praktijk?

BN’er-knuffelen

Het meest beruchte voorbeeld van Shownieuws dat heult met bevriende BN’ers is de zaak-Marco Borsato. Het programma was zo’n beetje het laatste showmedium dat over de misbruikzaak tegen de zanger berichtte. Dat komt volgens Angela de Jong mede omdat Shownieuws te zien is bij Talpa en de Molletjes dik bevriend zijn met de Borsato’s.

Toen Shownieuws echt niet meer om het nieuws heen kon, gingen de deskundigen helemaal door het vuur om Marco te beschermen. Borsato-bestie Anouk Smulders begon fanatiek zijn vermeende slachtoffer te shamen en Bram Moszkowicz, wiens zoon een van de Borsato-telgen managet, verspreidde een kwalijke roddel over haar.

‘Ik bel BN’ers meteen!’

Presentatrice Dyantha Brooks legt nu in de Party uit hoe die vriendjespolitiek bij Shownieuws precies werkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als André Hazes jr. wordt besproken aan de desk? Ze zijn daar immers allemaal gek op hem: van Patty Brard tot Guido den Aantrekker tot Dyantha zelf. Zij nam een keer een exclusief kerstinterview met André op.

Als zo’n bevriende BN’er wordt besproken, dan waarschuwt Dyantha ze altijd van tevoren. “Ik bel de persoon in kwestie altijd meteen. (…) Met André Hazes heb ik ook contact gehad toen we ’s avonds een vervelend item over hem gingen bespreken. Ik heb hem van tevoren ingelicht dat we het daarover gingen hebben. Toen zei hij: ‘Ik begrijp het, schat.'”

Voor hoofd stoten

Dyantha doet altijd haar best om de bevriende BN’ers niet voor het hoofd te stoten. “Ik probeer het altijd met respect te doen, want het gaat vaak over families en dan zijn mensen er persoonlijk bij betrokken. Ik denk nooit: we gaan die show in en we zien wel.”

Ook vertelt Dyantha dat ze het overlijden van Glennis Grace’ vader geheim hield. Dat is natuurlijk volstrekt logisch, maar Dyantha hangt dat op aan hun persoonlijke band: “Glennis wilde beslist niet dat het toen al online zou komen en dan hou ik het echt voor me. Tegen de redactie zeg ik dan dat in contact met haar blijf en dat ik het laat weten als er nieuws is.”

Stigma

Wat vindt Dyantha eigenlijk van al die kritiek dat Shownieuws journalistiek van een lachwekkend niveau zou zijn? “Ik vind dat er een soort van stigma op kleeft dat niet terecht is. Ik merk dat ik me daar privé steeds vaker voor moet verdedigen.”

Dyantha stelt dat er nooit zomaar wat geroddeld wordt in het programma. “De naam zegt het al: we zijn een nieuwsprogramma.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen