Angela de Jong kotst op Shownieuws na walgelijke uitzending: ‘Vuistdiep!’

Ook Angela de Jong mengt zich in de rel rondom de walgelijke uitzending van Shownieuws, waarin het vermeende slachtoffer van Marco Borsato verdacht werd gemaakt. “Ze zitten er vuistdiep in!”

Angela de Jong en Anouk Smulders © Shownieuws

Shownieuws had gisterenavond een lachwekkend slechte uitzending waarin de ‘deskundigen’ van dienst over elkaar heen struikelden om het vermeende slachtoffer van Marco Borsato verdacht te maken. Met name Borsato-bestie Anouk Smulders was lekker op dreef, maar ook Bram Moszkowicz zit er kennelijk vuistdiep in bij de familie.

Angela uiterst kritisch

AD-opiniediva Angela de Jong zat met stijgende verbazing te kijken. Ze vindt het lachwekkend hoe ‘de gevallen advocaat’ Bram zat te roddelen aan de Shownieuws-desk. Waar John van den Heuvel en Mick van Wely, de top van de Nederlandse misdaadjournalistiek, de beschuldiging geloofwaardig achten, roept Bram feitenvrij dat het een wraakactie is.

“Mochten Marco Borsato en zijn gezin het idee hebben dat ze geen vrienden meer over hebben in de showbizz nu de zanger onder vuur ligt, dan hoefden ze dinsdagavond enkel naar Shownieuws te kijken om zich van het tegendeel te overtuigen”, aldus Angela in haar AD-column.

Borsato-fanclub

Angela spreekt terecht van een ‘vijfkoppige Borsato-fanclub’ die druk bezig was ‘elkaar te overtoepen om het vermeende slachtoffer in diskrediet te brengen’. “Alsof #metoo nooit heeft bestaan.”

Het meest schandalig vindt ze de rol van Anouk Smulders. “Als het haar kind was, had ze dezelfde dag bij de politie gestaan. Waarom zoveel jaar wachten, en dan eerst met de krant praten? Dat is zo fijn aan aanschuiven bij Shownieuws, je hoeft daar je feiten niet op orde te hebben, zolang je haar maar goed zit.”

Vuistdiep

Heel fijn: Angela geeft Anouk even het antwoord. “Laat ik haar antwoord geven: misschien omdat de jonge vrouw in kwestie weet hoe het slachtoffers in vergelijkbare zaken verging? Omdat ze op haar vingers kon natellen dat ze kapot zou worden gemaakt door zogenaamde ‘experts’ die er op alle mogelijke manieren vuistdiep in zitten bij de familie Borsato?”

“Ja, Marco is onschuldig tot de rechter het tegendeel heeft uitgesproken. Maar dat meisje ook.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen