Twijfels over dagboekgerucht Marco Borsato: ‘Klopt dit wel?’

Marco Borsato ligt momenteel zwaar onder vuur vanwege geruchten over grensoverschrijdend gedrag. Maar wat klopt er eigenlijk van het dagboekgerucht? De meningen zijn verdeeld.

Marco Borsato © NPO

De 54-jarige Marco Borsato heeft zich volgens de kijkcijferhit RoddelPraat schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegen meisjes van 13 en 15 jaar oud. De moeder van een van hen zou dit hebben ontdekt tijdens het lezen van het dagboek van haar dochter. “Zij is toen met een geluidsopname-apparaat naar Marco gegaan”, aldus RoddelPraat.

Twijfel over dagboek

Het weekblad Story, dat deze week als eerste traditionele medium over de geruchten bericht, heeft gesproken met de moeder ‘wier dochter door Marco zou zijn betast’. Zij komt uitgebreid aan het woord, maar tegelijkertijd zet het tijdschrift ook vraagtekens bij het verhaal.

De Story: “Dat de vrouw de geruchten niet glashard ontkent, zal koren op de molen zijn van hen die ze geloven. Aan de andere kant: hoe geloofwaardig zijn geruchten over Marco die zich onfatsoenlijk zou gedragen bij minderjarige meisjes? En daarbij: hoeveel meisjes van die leeftijd zijn er die nog een ouderwets dagboek bijhouden?”

Limburger mengt zich

Volgens De Limburger is dat helemaal niet zo raar. De regionale krant mengt zich in de discussie over Marco met het artikel ‘Hopelijk voor Marco zijn ook de meeste geruchten bedrog, want zo bizar als nu waren de roddels over hem nog nooit’.

Met de suggestie dat tienermeisjes tegenwoordig geen dagboek meer zouden bijhouden, gaat Story volgens de krant behoorlijk ‘de mist in’. “Want hoe oubollig het voor Story ook mag klinken: het aantal meisjes van 13 dat nog dagboeken bijhoudt, is groot. In die tussen-servet-en-tafellakenleeftijd (nog geen vrouw, maar ook geen kind meer) is de behoefte groot om dingen van je af te schrijven.”

Boulevard steekt vinger op

De geruchten over Marco zijn deze week voor het eerst aangestipt op televisie, namelijk door RTL Boulevard. Die meldde nog tijdens de tv-uitzending in een pushbericht dat Marco met een verklaring komt over al het rumoer. Presentatoren Bridget Maasland en Luuk Ikink deden in de uitzending net alsof ze niet wisten waar het over ging.

Luuk verklaarde later op de avond waarom ze dat toneelstukje opvoerden: “Omdat ik vind dat je bij dit verhaal wel echt 100 procent zeker moet zijn van je verhaal en alle feiten, voordat je daar uitgebreid over gaat praten in een tv-programma. Misschien ouderwets anno 2021, maar eerst alles uitzoeken en zorgvuldig alle informatie verzamelen.”

RoddelPraat

De hele Marco-rel is begonnen in het programma RoddelPraat van presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos. Dennis een week later: “Ik heb na de uitzending van heel veel bekende mensen berichtjes gekregen die heel blij waren dat het eindelijk werd verteld, maar ze wilden er zelf niets mee te maken hebben.”

Jan: “We zijn nu een week verder. Borsato heeft niets van zich laten horen en het vreemde is natuurlijk: als jij van zoiets beschuldigd wordt en het is niet waar, dan zeg je wel van: ‘Ja, hallo eens even! Ik stuur een advocaat op je dak en ik ga overal roepen dat het niet waar is!’ Helemaal niks gehoord… Dat vind ik heel raar. Ik begrijp ook wel waarom: omdat het natuurlijk gewoon waar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de geruchten over Marco Borsato waar zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen