Patty Brard: ‘Maxime Meiland zegt alleen sorry voor het geld’

Patty Brard denkt dat collega Maxime Meiland alleen door het stof gaat omdat ze is geschrokken van alle opdrachten die wegvallen. “Ik denk dat ze de calculator er even bij heeft gepakt.”

Patty Brard en Maxime Meiland © SBS, Instagram

Maxime Meiland heeft vrijwel al haar commerciële partners weg zien vallen, omdat ze publiekelijk de uitspraken van haar moeder Erica over de islam heeft gesteund. Zo onderschrijft ze de mening van haar moeder dat het dragen van een hoofddoek ‘waanzin’ is. Vorige week wilde ze die uitspraken niet inslikken. “Ook al kost het me geld”, zei ze toen.

Calculator

Nu vrijwel al haar commerciële deals in rook opgaan, denkt Maxime daar nét iets anders over. Ze is diep door het stof gegaan en dat vindt Patty Brard toch wel een beetje ongeloofwaardig. “Ik denk dat het toch een beetje te maken heeft met het aantal mensen die haar hebben laten vallen”, zegt de tv-diva in Shownieuws.

Het zijn geen oprechte excuses, denkt Patty. “Ze was heel erg stellig, totdat ze vandaag waarschijnlijk de calculator heeft gepakt en het aantal adverteerders die zich hebben teruggetrokken op een rijtje heeft gezet. Dat waren er gisterenavond nog een stuk of zeven ofzo, waarvan er sommige echt heel groot zijn en campagnes doen, zoals Nivea en HelloFresh.”

Tonnenregen

Maxime loopt een tonnenregen mis. “Ik ken mensen die voor dat Nivea-gebeuren toch een ton ofzo krijgen uitgekeerd. Als het zo’n Emma-matras betreft, dan krijg je voor één post een paar duizend euro. En een paar keer een paar duizend euro is toch ook wel een heel groot bedrag. Ik denk dat ze tóch een beetje geschrokken is van het totaalbedrag.”

Collega William Rutten: “Wat heeft het voor nut om nu nog… Dit gaat nu dan toch niets veranderen? Alsof al deze mensen morgen weer gaan zeggen: ‘Oké, we nemen je weer terug!’”

Eventjes te laat

Patty: “Ja, het is net eventjes te laat. Ze had natuurlijk deze uitspraak nooit moeten doen en destijds al moeten zeggen: ‘Ik sta achter m’n moeder, maar ik ben het niet altijd met haar eens.’ Dat had al een week eerder gemoeten, want nu gaan Nivea en HelloFresh niet meer zeggen: ‘Oké, dan is het goed hoor meid, we komen wel weer terug!’ Daar moet weer een tijdje overheen gaan.”

William: “Blijf dan ook bij je mening. Ik denk dat heel veel mensen nu denken: ja, dit doe je voor het geld.”

Patty: “Het is niet helemaal geloofwaardig.”

Facebook

Maxime was zevenenhalf jaar geleden overigens ook al behoorlijk kritisch over hoofddoekjes. Ze plaatste toen op Facebook:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft William Rutten gelijk: had Maxime Meiland bij haar mening moeten blijven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen