Maxime Meiland slikt islamkritiek niet in: ‘Ook al kost het geld’

Maxime Meiland is niet van plan om haar islamkritiek in te slikken, ook niet als dat haar opdrachten en dus geld kost. “Ik vind mijn mening belangrijker dan wat ik verdien”, aldus de SBS 6-ster.

Maxime Meiland © SBS 6

De tv-familie Meiland is faliekant tegen meer islam in Nederland. Moeder Erica overwoog ooit om voor de PVV te gaan werken en noemde vrouwen in boerka’s onlangs pinguïns, vader Martien stemt steevast op Geert Wilders en dochter Maxime steunt de uitspraken van haar moeder over hoofddoekjes. “Dat is ook waanzin”, zei ze.

Heel erg dubbel

Kaartenfabrikant Hallmark heeft nu de samenwerking met de Meilandjes beëindigd. Wat vindt Maxime daarvan? Zij zegt voor de camera van Shownieuws: “Ik vind het heel erg dubbel. Aan de ene kant is het een bedrijf, dus ze willen neutraal blijven. Dat snap ik ook en dat is wel waar zij voor staan”, zegt ze.

Maar? “Aan de andere kant denk ik: ja, ze hebben het eigenlijk meteen offline gehaald en het toen pas met ons besproken. Van: wat gaan we doen, want wij staan er zo in en jullie staan er zo in. Ja, ik denk dan wel dat je meteen de nadruk erop legt van: we zijn tégen je uitspraken.”

‘So be it!’

Maxime staat nog steeds achter het islamstandpunt van de Meilandjes. “Weet je, mijn moeder heeft zoiets gezegd en bij sommigen valt het heel goed en bij sommigen heel slecht. Ik heb haar daar natuurlijk wel in gesteund.”

Ze gaat geen sorry zeggen en blijft achter de islamkritiek staan. “Als ik daar dan dingen mis door loop: so be it, dan. Ik vind mijn mening belangrijker dan wat ik verdien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten de Meilandjes sorry zeggen tegen de islamgemeenschap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen