Maan beticht van liegen tegen RTL Boulevard: ‘Stiekeme meid!’

Zangeres Maan de Steenwinkel spreekt niet helemaal de waarheid als ze door RTL Boulevard gevraagd wordt naar het Eurovisie Songfestival. Althans, dat denkt showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer.

Maan de Steenwinkel en Aran Bade © RTL

Maan kwam aan het begin van de week met een enorme teaser op haar Instagram-pagina. Ze meldde dat haar ‘grootste nieuws van het jaar’ aanstaande was. Al snel vroeg Yvonne Coldeweijer zich af of dit mogelijk over een deelname aan het Songfestival gaat. Het bleek uiteindelijk een of ander concert in de Ziggo Dome te zijn in december 2022 (!).

‘Is dat zo?’

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade kreeg Maan gisteren voor de camera en vroeg: “2022 kan een mooi jaar voor jou worden, want er gaat ook een gerucht dat jij naar het Songfestival gaat.” Zij: “Is dat zo?” Hij: “Ja.” Zij: “Echt?” Hij: “Ja, dat hebben wij uit betrouwbare bronnen.”

Maan weer: “Nou, dan weet jij meer dan ik.” Aran: “Is dat zo?” Zij: “Jazeker.” Hij: “Ja, ik kijk nu heel goed naar jou of dat zo is.”

‘Huh, het Songfestival?’

Maan: “Ik had gisteren namelijk gepost op Insta van: ‘Morgen ga ik het vetste nieuws van het jaar bekendmaken.’ En heel veel mensen zeiden toen inderdaad: ‘Ah, ik weet het zeker, je gaat naar het Songfestival.’ Ik dacht: huh, naar het Songfestival? Wordt dat überhaupt nu bekendgemaakt ofzo?”

Aran: “Ja, in deze tijd. Iedereen zit te tellen wie het zou zijn. Jouw naam wordt echt genoemd en er wordt zelfs al gezegd dat de killersong al klaar ligt. Heb je die?”

Maan: “Ik weet echt niks.”

‘Moet erover nadenken’

Aran: “Je zou het wel willen?”

Maan: “Ehmmm, ik weet het niet of ik het nu al zou willen. Ik sluit het niet uit. (…) Ik volg het wel altijd heel erg en ik vind het ook interessant om te zien. Ik was er afgelopen jaar ook even bij in Ahoy’ en dat was echt een megavette show. Superleuk. Maar om daar zelf te gaan staan: nee, daar moet ik nog even over nadenken.”

Ah, nog een zangtalentje dat zich te groot voelt voor het Songfestival. Geestig.

Yvonne gelooft Maan niet

Yvonne Coldeweijer denkt in de lichaamstaal van Maan te lezen dat ze keihard aan het liegen is. “Ik weet dat dit een stiekeme meid is maar liegen kan ze niet. ‘Daar moet ik nog ff over nadenken?’ Dat zeg je niet als je niet eens gevraagd bent! Ongemakkelijk om de vragen heen draaien…”

Het is heel vreemd, vindt Yvonne. “Het lijkt Jeroen van der Boom wel over André z’n ‘burn-out’. Deze meid weet meer.”

Patty polst

Ook Patty Brard heeft even gepolst hoe het allemaal zit, vertelt ze aan Shownieuws. “Ik heb vandaag ook gehoord dat er geruchten waren dat Maan naar het Songfestival zou gaan. We hebben het nog even nagebeld en de manager zei heel stellig: ‘Nooit, nooit, nooit, nooit.’”

Airen Mylene: “Nooit?”

Patty: “Nou ja, niet nu in elk geval.”

William Rutten: “Stuur gewoon Di-rect. Dat is een ideale band om naar het Songfestival te sturen.”

Fragment

Het interview met Maan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Maan een goede keuze is voor het Eurovisie Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen