Maxime Meiland steunt moeder Erica: ‘Hoofddoek is waanzin’

Maxime Meiland steunt haar moeder Erica in de rel rondom haar uitspraken over de islam. Ze is het ermee eens dat het dragen van een hoofddoekje ‘waanzin’ is. “De vrouw is weer de dupe.”

Maxime Meiland © William Rutten

Erica Meiland heeft behoorlijk gewaagde uitspraken gedaan over de islam. “Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka”, zei ze onder meer. En: “Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier.”

‘Erica is een racist!’

Er is behoorlijk wat controverse ontstaan over de uitspraken van Erica. Ze wordt door veel mensen een racist genoemd. Ook het online roddelplatform Juice Channel is kritisch en daar heeft Maxime op gereageerd.

Juice Channel: “Laten we vooropstellen dat wij deze uitspraken absoluut NIET vinden kunnen en ronduit belachelijk vinden! We zijn geschrokken dat een televisiepersoonlijkheid zich op deze manier over mensen uitlaat! Want volgens mij is ze vergeten dat ze over MENSEN praat, in plaats van racistische namen te koppelen aan nationaliteiten.”

Maxime reageert

Maxime vindt die kritiek onterecht. Ze laat in een privébericht aan Juice Channel weten: “Het blijkt uit cijfers dat dit de realiteit is. leder zijn mening.”

Juice Channel daarop: “Dat ze haar mening deelt oké, deze had ik ook wel bij haar verwacht. Maar om je mening te beargumenteren met opmerkingen als ‘pinguïns’, ‘gelukszoekers’ en dat je mensen wilt genezen van hun geloofsovertuiging omdat je het ‘waanzin’ vindt dat gaat te ver en heeft al lang niks meer met je eigen mening te maken.”

‘Vrouw is de dupe’

Maxime blijft haar moeder steunen. “Ze vindt vooral het hoofddoek dragen waanzin. Wat ook logisch is want waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun seksualiteit. Zo wordt de vrouw weer de dupe.”

Martien Meiland, de grote ster van de tv-familie, bekende recentelijk in een tv-interview op de PVV te stemmen. Erica wilde zelfs ooit werken voor de partij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Meilandjes zijn pro-PVV. Onhandig voor hun imago?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen