‘Marco Borsato hoopt eventuele nieuwe slachtoffers af te schrikken’

John van den Heuvel sluit niet uit dat Marco Borsato hoopt om eventuele nieuwe vermeende slachtoffers af te schrikken met zijn aangifte. “Dit kan hen weerhouden om aangifte te doen.”

John van den Heuvel © RTL

Marco Borsato heeft besloten om aangifte te doen tegen de 22-jarige vrouw die hem beschuldigt van jarenlang seksueel misbruik. Volgens de zanger heeft ze een valse aangifte gedaan en is er sprake van smaad en laster. Ook heeft hij aangifte gedaan tegen de moeder van de vrouw wegens uitlokking en medeplichtigheid.

Wat vindt John?

De conclusie van Yvonne Coldeweijer, die in direct contact met het vermeende slachtoffer en haar moeder zegt te staan, is dat Marco een heel vies spel speelt. “Marco wil het vies gaan spelen”, zegt ze. “Marco, ik vond je al een natte krant, maar wat ben jij laf. Geen woorden voor.”

Wat vindt John van den Heuvel ervan? Na maandenlang contact te hebben gehad met het vermeende slachtoffer, bracht hij deze week naar buiten dat ze aangifte heeft gedaan tegen Marco. Hij zegt het verhaal van de 22-jarige dame erg geloofwaardig te vinden en sorteert voor op een strafrechtelijke vervolging van Marco.

Afschrikken

John sluit niet uit dat Marco met zijn aangifte eventuele nieuwe vermeende slachtoffers probeert af te schrikken. “Het kan natuurlijk betekenen dat Marco Borsato er oprecht van overtuigd is dat er valse beschuldigingen tegen hem zijn gedaan”, zegt hij tegen RTL Boulevard.

Dan: “Ik sluit echter ook niet uit dat er sprake is van een bepaald verdedigingsbelang en dat op deze manier wordt geprobeerd om eventuele nieuwe slachtoffers ervan te weerhouden om aangifte te doen.”

Van de stemmers op een Mediacourant-poll denkt momenteel 86 procent dat Marco aangifte heeft gedaan om eventuele nieuwe vermeende slachtoffers af te schrikken.

Nieuwe aangiftes

Eerder gaf John al aan dat er mogelijk nieuwe aangiftes aan zitten te komen. “We hebben eigenlijk de afgelopen weken en maanden onderzoek gedaan en ook wel verhalen onderzocht in de geruchtensfeer van andere slachtoffers. Daar is ook contact mee. Die zijn nog niet zo ver dat ze aangifte gaan doen, maar dat kan misschien nog wel komen”, zei John eerder.

Zijn collega Mick van Wely even later bij Beau: “Twee mensen hebben zich gemeld, of in elk geval twee partijen namens mogelijke vermeende slachtoffers. Ik moet het allemaal heel algemeen houden. Die hebben zich gemeld en daar gaan we mee praten. Ik ben benieuwd naar hun verhaal.”

Fragment

John over Marco:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als er niet genoeg bewijzen zijn voor het vermeende misbruik, blijft Marco Borsato dan verdacht bij de massa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen