Johnny de Mol onder vuur in eigen clubhuis: ‘Hij kan dit niet!’

Johnny de Mol wordt met de grond gelijkgemaakt door de Talpa-collega’s van Veronica Inside, het enige programma binnen John de Mols concern waar de censuurafdeling minder vat op heeft.

Johnny de Mol en René van der Gijp © SBS

Al een paar maanden maakt Johnny de Mol in de vooravond van SBS 6 een matig bekeken talkshow. Toch had hij vrijdagavond vrolijk nieuws in petto voor zijn fans: hij gaat onverwacht nog een weekje langer door. Pas op kerstavond beleeft HLF8 de laatste uitzending van het jaar en na de jaarwisseling mag Johnny het seizoen gewoon afmaken.

Kleine John

René van der Gijp heeft de afgelopen week veel naar Johnny’s talkshow gekeken, maar vindt het ongelooflijk slecht, laat hij weten in Veronica Inside. “Ik heb me deze week ook een beetje verdiept in die kleine John de Mol, weet je wel. Ik heb een keertje of vier naar dat programmaatje van hem gekeken en hij doet er ook niemand kwaad mee, weet je.”

Oei, dat klinkt niet als een positieve recensie. “Hij doet er niemand kwaad mee, maar dan denk ik bij mezelf: hij heeft echt leuke dingetjes gemaakt op tv. Waar is De Mol, dat was ook leuk, dan ging hij met Johan naar Amerika. Hij maakte hartstikke leuke dingetjes. En nou nét hetgeen wat hij op tv niet echt beheerst, wil hij doen. Dat begrijp ik niet.”

Droom

Wilfred Genee: “Ja, dat is de droom van hem.”

René: “Ja, maar dat is toch een gedoe?”

Wilfred: “Dan heb je toch het voordeel dat je vader de baas is?”

Johan Derksen: “Nu moet ik even ingrijpen. Jij hebt gelijk, maar ik weet uit bijzonder goede bron dat zijn vader er fel op tegen was dat hij die talkshow zou krijgen.”

Aaibaarheidsfactor

René: “Je kunt leuke dingen maken op tv, je hebt een aaibaarheidsfactor en dan ga je iets doen waar ik van denk: dat beheers je écht niet en dat ga je ook niet beheersen.”

Wilfred: “Zijn we al op zwart?”

René: “Je moet het in je hebben.”

Johan: “Ik vind het enige grote voordeel aan Johnny: ik ben bij hem geweest en het is een aardige gozer, maar het is ook daar aan tafel een relaxte gozer en ik vind dat hij het voor zijn doen helemaal niet zo slecht doet. Alleen hij zit op een onmogelijke tijd tegenover het RTL Nieuws en het Journaal!”

Onmogelijke tijd

Onzin, werpt Wilfred tegen. “Een onmogelijke tijd? Dat is toch een prima tijd? Wat zou wel een goede tijd zijn dan?”

Johan: “Nou, dat weet ik niet. Ik heb niet voor de hele familie De Mol, maar voor de kleine De Mol heb ik wel een zwak. Die jongen is zoals hij is.”

René: “Ja, maar hij kan zoveel leukere dingen op tv doen als wat hij nu doet.”

Johan: “Ja, die hem beter liggen. Ja, dat ben ik met je eens.”

René: “Ja, waar maak je je dan druk om? Ik snap er geen reet van, echt niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen